Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yöresel Lezzetler, Ot Yemekleri Festivali 1 Haziranda Başlıyor

Yöresel Lezzetler, Ot Yemekleri Festivali 1 Haziranda Başlıyor

Samsun’da daha önceki yıllarda düzenlenen Ot Yemekleri Festivali ‘yöresel lezzetleri tat- mutfağına kat’ sloganı 1-5 Haziran 2022 tarihleri arasında Çobanlı İskelesinde yapılacak.

    Samsun Turizimciler Derneği tarafından uygulanan Sağlıklı Yaşam İçin Doğaya Dönüş Projesi kapsamında Samsun’da daha önceki yıllarda düzenlenen Ot Yemekleri Festivali ‘yöresel lezzetleri tat- mutfağına kat’ sloganı 1-5 Haziran 2022 tarihleri arasında Çobanlı İskelesinde yapılacak. 
    Proje kapsamında; Samsun ilindeki Tıbbi Aromatik Bitki Üretimiyle ilgili envanter hazırlanmıştır. 60 potansiyel girişimci kadın seçilerek, güvenli gıda üretimi, hijyen ve fitoterapi, gibi konuları da içeren kapasite geliştirme eğitimleri gerçekleştirilmiştir. Kadınların yöresel üretimlerini daha iyi yapmaları, ürünlerini depolayabilmeleri ve sergileyebilmeleri için iki daireden oluşan işyeri kiralanmıştır. Ürünlerini internet üzerinde satabilecekleri sanal platform hazırlanırken yurt içi- yurt dışı çalışma ziyaretleri, yöresel lezzetler festivali, kırsal turizmle ilgili konferanslar organize edilecek, kadınları güçlendirecek ilave eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunulacak.
    Yöresel Lezzetleri Tat-Mutfağına Kat

Projesinin de önemli faaliyetlerinden birisi nin festival olduğunu belirten dernek yönetimi Samsun’da geleneksel hale gelen ancak son 2 yıldır yapılmayan Ot Yemekleri Festivalini ‘Yöresel Lezzetleri Tat-Mutfağına Kat’ mottosuyla düzenlieceğini söyledi.
    Festivale projede eğitim alan üretici kadınlar başta olmak üzere gıda üretimi yapan kadınların katılabileceği belirtildi. Yoğun ilgi nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım, Atakum ve Canik Belediyelerimizin de desteği ile stant sayısı 200’e kadar çıkartabilecek.
    Festivale stant ile katılmak isteyen üreten kadınlar, derneğin web sitesinden başvuru formunu indirip, doldurup imzaladıktan sonra, 27 Mayıs 2022 tarihine kadar bir fotografla birlikte derneğe teslim etmeleri gerekiyor. Web sitemiz: https://samsunturizmcilerdernegi.org.tr
    
   Festival alanında Yarışmalar ve Şölenler düzenecek
    Ödüllü Yöresel Ot Yemekleri Yarışması, En Çok Çeşit Ot Toplama Etkinliği, Yöresel Ot Yemekleri Stantları, Doğada Resim Etkinliği, Bitki Çayı Demleme Yarışması, Oklavanı Al Gel Etkinliği, Müzik Etkinliği
    Yarışmalara başvuru derneğin web sitesi ziyaret edilerek yapılacak olup etkinliğe tüm vatandaşlar davet edildi.