Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

YÜREKLERİ AĞIZLARA GETİRDİ

YÜREKLERİ AĞIZLARA GETİRDİ

Terme´de etkisini gösteren gök gürültülü sağanak yağış yürekleri ağızlara getirdi.

Terme´de ve civarında, 14 Temmuz Cumartesi gecesi etkisini gösteren gök gürültülü sağanak yağış vatandaşlar arasında korkuya yol açtı. Metrekareye 70 kilogram yağışın düştüğü Terme´de yüksek kesimlerden gelen sular nedeniyle ´Terme Çayı´nın debisi yükseldi.
Gece geç saatlerde şiddetini iyice artıran ve aralıksız süren yağışlar vatandaşlarda yıldırım düşmesi ve sel tedirginliği yarattı.
Yağışların etkisiyle ilçede ekipler alârm durumuna geçerken, kentin çukur kesimlerinde bazı binaların alt katlarını taşkınlar sonucu su bastı. Yağışlardan Terme Devlet Hastanesi ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Terme Yurt Müdürlüğü binası da etkilendi. Terme Devlet Hastanesi binasının koridorlarında tavandan sızan sular nedeniyle birikintiler oluştu. Yurt Müdürlüğü binası bahçesinde ise su seviyesi yükseldi. Bu nedenle binanın alt katlarını su bastı. Yine bazı işletmelerde, tavandan sızan sular nedeniyle zor anlar yaşandığı belirtildi. Bunun yanı sıra tarım arazileri de hasar gördü.

TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA
Terme´de etkisini gösteren sağanak yağış sonrası, tarım arazileri ile fındık bahçelerini gezen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tuncay Demir, Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ve DSİ 71. Şube müdürü Ahmet Serdar Güzel, yağışlarla gelen su baskınlarının neden olduğu arazilerde hasar tespit çalışması yaptılar.


SOYA VE MISIR ÜRETİCİLERİ ZARARDA
Konuyla ilgili İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tuncay Demir, ?İlçemizde yaklaşık 15 köyümüzde aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskını şeklinde hasarlar meydana gelmiştir. Özellikle açıkta sebze yetiştiren, örtü altında üretim yapan, soya ile mısır yetiştiriciliği yapan üreticilerimiz bu afetten olumsuz etkilenmiştir. Üretim alanlarında hasar tespit çalışmalarımız devam etmektedir. Yaklaşık 10 gün sonra hasar gören alanların net bir şekilde zarar seviyesi ortaya çıkmış olacaktır. ? açıklamasında bulundu.
Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ise yaptığı açıklamada yağışlardan fındık bahçelerinin de olumsuz etkilendiğini söyleyerek ?Böcek ve hastalıklardan dolayı fındıklarında dökülme yaşayan üreticimiz şimdide yağışlardan etkilendi. Zararlılardan geriye kalan fındık da yağışlarla döküldü. Çoğu üreticimiz bu yıl bahçeye girmeyeceğini ifade ediyor. Fındıkçı açısından durum pek de iç açıcı değil. Zarar gören tüm üreticilerimize geçmiş olsun. Umarım zararı en hafif şekliyle atlatırlar.? dedi.
DSİ 71. Şube müdürü Ahmet Serdar Güzel de ara kanal büzlerinin ufak olması sebebiyle su baskını olan ve tespiti yapılan bahçelerde en kısa zamanda gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.