Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Zabıta Müdürü Şahin´den ?kıyma? uyarısı

Zabıta Müdürü Şahin´den ?kıyma? uyarısı

Terme Belediyesi Zabıta Müdürü Mesut Şahin, sokakta kıyma çekmenin hem yasak hem de hijyenik olmadığını belirterek vatandaşları uyardı.

Terme Belediyesi zabıta müdürü Mesut Şahin, kurban etlerinin hijyenik olmayan ortamlarda kıyma haline getirilmesinin halk sağlığı açısından büyük tehlike olduğuna işaret ederek vatandaşları uyardı.

SAĞLIK AÇISINDAN TEHLİKELİKurban bayramı süresince ilçe genelinde denetimlere devam edeceklerini ifade eden Müdür Şahin ?Farklı işlerle uğraşıp, ticari amaçlı, seyyar yada sabit olarak meslekle alakası bulunmayan kişi ve kişilerce, Kurban Bayramında et çekme işini ´bayram öncesi et çekilir´ duyurusu asarak, marangoz, bakkal, berber, manav dükkanlarında, sokak ortalarında veya bina görevlileri, her türlü sağlık ve temizlikten uzak, aylarca depo ve bodrumlarda bekletilmiş, bakımı yapılmamış paslı kıyma makinalarını kurarak hijyenik olmayan şartlarda insan sağlığını hiçe saymak suretiyle maalesef kıyma çekimi yapmaktadırlar. Bu durum hem sağlık açısından vatandaşlarımızı tehdit ediyor, hem de uygulama yasal değil.? Dedi.

153 HATTINA İHBAR EDİN
Terme halkından bu ve diğer konulardaki şikayetleri 153 zabıta hattına bildirmeleri isteyen Şahin ?Geçen yıl kurban bayramında zabıta ekiplerimizin kontrolleri neticesinde sağlıksız ortamda kıyma çekimi yapan 7 işyeri hakkında yasal işlem yapılmıştır. Kurban bayramı müddetince denetimlerimizi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yapacağız. Vatandaşlarımızın, kurban etlerini sağlık koşullarına ve hijyen kurallarına uygun, bu işi yapmaya ehliyeti ve ruhsatı olan esnafları tercih etmeleri olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için önem arz etmektedir. ? şeklinde konuştu.