Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ZAFERİN 100. YILI ÇOŞKUYLA KUTLANDI

ZAFERİN 100. YILI  ÇOŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yılı 30 Ağustos Salı günü Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yılı 30 Ağustos Salı günü Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Programa, Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Savcı İbrahim Şenol, Jandarma Teymen Osman Kula, Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personel Asteğmen İbrahim GARAN, Emniyet Müdürü Başkomser Ahmet YILDIZ, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
Programın sunuculuğunu Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Yılmaz İmanlık yaptı. 
Kutlama programı çelenk töreniyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personel Asteğmen İbrahim GARAN yaptı.
Garan, bağımsızlık, milli birlik ve beraberliğe vurgu yaptığı konuşmasında “Bugün burada Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde el ele, omuz omuza kazandığımız destansı zaferin yüzüncü yılını kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Bu ulus, bütün dünya devletlerinin tükendi dediği bir anda, vatanın işgali karşısında şahlanmış, yurdun dörtbir yanında, vatan evlatlarıyla 'önce vatan' diyerek, elinde ve avucunda ne varsa vatanı ve bağımsızlığı için paylaşmış, çoçuğundan esirgediği örtüsünü cepheye götürdüğü merminin üzerini örterek bu büyük zaferi kazanmıştır. Ulu önder Atatürk bu zaferle Türk ulusunun onurlu bir şekilde dünya milletleri arasında yaşamasını sağlayan modern Türkiye Cumhuriyetini kurmuş ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasını sağlayacak olan aydınlık yolu açmıştır. Kutsal vatan topraklarını işgal etmeye çalışan düşmana karşı yurdunu kanının son damlasına kadar koruyan Türk askeri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkesinin bütünlüğüne kast edecek her türlü tehdidi ortadan kaldırma konusundaki azim ve kararlılığıyla Türkiye Cumhuriyetini korumak için nice 30 Ağustoslar yaratacak güç ve kudrettedir. Ordumuzu diğer ordulardan ayıran en önemli fark, diğer ülkeler gibi gücünü silahtan değil ulusunun güveninden ve sevgisinden almasıdır. Bu güvene layık olmak için ordumuz, Türk sancağının şanını, canından aziz bilerek Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatını feda etmeye and içmiştir. Yüce Türk ulusuna en büyük zaferi kazandıran canları ve kanları pahasına bizlere bu cennet vatanı hediye eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı yüce ulusumuza kutlu olsun.”sözlerine yer verdi.
Konuşmanın ardından Terme Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri Doğukan Yılmaz ve Eylül Maraz ile Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencisi Muhammet Erkam Şakiroğlu günün önemini vurgulayan şiirlerini okudular.
Program Emrah Kuvvet yönetimindeki Atatürk İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Artvin Yöresi Halkoyunu gösterisi ile sona erdi.