Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ZİRAAT ODALARI BAŞKANLARINDAN ANKARA ZİYARETİ

ZİRAAT ODALARI BAŞKANLARINDAN ANKARA ZİYARETİ

Terme, Alaçam ve Ayvacık Ziraat Odaları Başkanları, tarım danışmanlarından oluşan heyet ile birlikte, siyasi partilerin genel başkanları ile Samsun milletvekillerini ziyaret etti.

    Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Alaçam ilçesi Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir , Ayvacık ilçesi Ziraat Odası Başkanı Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Erdal Avcı, Havza Ziraat Odası Başkanı Çoşkun Genç ve Tarım Danışmanları, mecliste grubu bulunan ve grubu bulunmayan randevu veren bütün siyasi partilerin Genel Başkanları Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı ve dönem hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun Milletvekilleri  Yusuf Ziya Yılmaz, Orhan Kırcalı, Ahmet Demircan ve Sayın Fuat Köktaş'ı,Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu ve Kemal Zeybek'i Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisinde ve Parti Genel Merkezlerinde ziyaret ettiler.  
    Tarım üzerine yapılan görüşmelerde istişarelerde bulunulurken, Türkiye genelinde 1123 Tarım Danışmanının özlük hakları, maaşları, statüleri ve gelecekleri ile alakalı sorunlar başlıklar halinde akatarıldı.
    Tarım danışmanlarından oluşan heyet ile birlikte Alaçam, Ayvacık ve Terme Ziraat Odaları Başkanları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etiler. Görüşmeye CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ve CHP 25. Dönem Samsun milletvekili Kemal Zeybek de eşlik etti. 
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi olarak "Üretimde verimliliğin ve tarımsal kalkınmanın en temel aktörleri olan; ancak mevcut koşullarda özlük ve ekonomik haklar bakımından büyük mağduriyet yaşatılan tarım danışmanlarımızın yanlarında olacağız"dedi. 
    Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desteci, Alaçam, Ayvacık ve Terme Ziraat Odaları Başkanları ve Odalarında bulunan Tarım Danışmanları ile bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.
    Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a Alaçam Demokrat Parti İlçe Başkanı Cevat Pak’ta eşlik etti. Alaçam, Ayvacık ve Terme Ziraat Odaları Başkanları ve Tarım Danışmanları ile bir araya gelerek tarım üzerine görüşmeler yaparak istişarelerde bulundular. 
    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya gelen Terme ve Ayvacık Ziraat Odaları Başkanları ve Tarım Danışmanları, tarım üzerine yapılması gereken ve çiftçi için en önemli gübre fiyatlarının geri çekilmesi hususunda görüş alış verişi yaptılar. 
    Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu da makamında ziyaret eden Terme, Alaçam, Ayvacık Ziraat Odaları Başkanları ile Tarım Danışmanları, Karamollaoğlu’na tarım ve çiftçi konuları hakkında bilgilendirme yaparak tarımın ve çiftçinin yaşadığı zorlukları masaya yatırdılar. 
    Karamollaoğlu "Biz çiftçimizin her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz"dedi. 
    Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan ile tarım üzerine görüşmeler yapan Terme, Alaçam, Ayvacık Ziraat Odaları Başkanları çiftçinin genel durumu hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirdiler. 
    Ankara’da iki günlük yapılan görüşmelerde yine tarım danışmanlarının sorunları ile alakalı görüşmelerde bulunan oda başkanları, Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Orhan Kırcalı Genel Kurul Toplantısından dolayı danışmanları tarafından kabul edildikleri Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Ahmet Demirtaş'a yakın ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ettiler.
    Anne acısı taze olan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile taziye kabullerinden dolayı görüşemediler. Oda başkanlarıve tarım danışmanları, her zaman olduğu gibi Tarım Danışmanlarına desteğinin tam olduğuna inancımız sonsuz olan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'a sabırl dilediler.
    Milliyetçi Hareket Partisi'nin de 18 Mart Pazar günü yapacağı 13. Büyük Kurultayı olması münasebetiyle, Tarım Danışmanları ile alakalı randevu talebinin kurultay sonrasında en kısa zamanda gerçekleştirileceğini, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Oda başkanlarıve tarım danışmanlara iletti.  Oda başkanlar ve tarım danışmanları ise Milliyetçi Hareket Partisi'nin 13. Olağan kurultayının ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ettiler.  Hbr: Berkan KARAPIÇAK