Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ UYGULAMA EĞİTİMİNDE

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ  UYGULAMA EĞİTİMİNDE

İlimiz merkez ve ilçelerinde görevli olan ziraat mühendisleri, Söğütlü Mahallesinde İstiridye Mantarı yetiştiriciliği konusunda uygulama eğitimi yaptı.

İlimiz merkez ve ilçelerinde görevli olan ziraat mühendisleri, Söğütlü Mahallesinde İstiridye Mantarı yetiştiriciliği konusunda uygulama eğitimi yaptı.

Yakakent İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde Görevli Ziraat Mühendisi Bayram Erdoğan ve İlkadım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Ercan Karaduman önderliğinde, ilimiz merkez ve ilçelerinde görevli ilçe müdürleri ve 75 ziraat mühendisi,
İstiridye Mantarı yetiştiriciliği konusunda geçen hafta içinde uygulama yaptı.

Teorik bilgilerini Samsun merkezinde alan mühendisler, mantar yetiştiricisi Kemal Özdemir`e ait 200 M2 lik seralarda uygulama eğitimleri yaptı. 2 tonluk kazanlarda kaynatılan samanlar dinlendirildikten sonra, çoğunluğu bayanlardan oluşan Ziraat mühendisleri tarafından kompost hazırlamak üzere misel ekilerek torbalara dolduruldu.

İşletme sahibi Kemal Özdemir, Örnek üretici olarak bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Güzel bir uygulama oldu. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır. İlçemizi daha önce ziyaret eden Samsun Valimiz İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz mantar yetiştiriciliği konusunda sıkıntılarımızı sordular. Kompost hazırlama konusunda makine desteği sözü verdiler. İnşallah o gerçekleşirse daha fazla ve kaliteli ürünler yetiştirip bu güzel ürünü çevremize tanıtacağız.” dedi.

Özdemir, ayrıca Terme Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Tuncay Demir'e katkılarından ve desteklerinden dolayı da teşekkürlerini iletti.