Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ahmet SEZGİN


5 GÜNLÜK UNUTULMAZ GEZİMİZ (2)

Kilis 7 Aralık Üniversitesi´nin rektörlük konferans salonunda 29 Nisan Pazartesi gecesi 9 şairin ikişer şiiriyle iştirak ettiği bu muhteşem şiir programında ben de "Güllerimi Ver Anne" ve "Aşka Çağrı" isimli şiirlerimi okudum.


Kilis 7 Aralık Üniversitesi´nin rektörlük konferans salonunda 29 Nisan Pazartesi gecesi 9 şairin ikişer şiiriyle iştirak ettiği bu muhteşem şiir programında ben de "Güllerimi Ver Anne" ve "Aşka Çağrı" isimli şiirlerimi okudum.
Üniversite öğrencileriyle birlikte birçok akademisyen ve eğitimcinin katıldığı 3.Şiir/Şair Buluşması´nda şiirler okuyan diğer şairler şunlardı: Abdulvehap Ballı, Ahmet Koçak, Ali Genç, Fatih Budak, Hasan Fahri Tan, Muhammed Hüküm, Mustafa Doğan Karacoşkun ve Tarkan Başer.
Şiir programında okunacak şiirlerin şairlerin biyografileriyle birlikte bir kitapçık olarak basılıp şiir dinletisi öncesi şair ve şiirseverlere hediye edilmesi çok güzel bir hediye oldu.
Büyük bir ilgiyle dinlenen şiir dinletisinin sonunda Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Mustafa Doğan Karacoşkun, bütün şairlere ve dinleyicilere teşekkür etti. Katılımcı şairlere birer teşekkür ve hatıra plaketi takdim etti.
Nüfusundan fazla Suriyeli muhaciri bağrına basan, yakın zamanda şehit ve gaziler veren, bomba seslerinin duyulduğu bir sınır şehrimizde Kilis 7 Aralık Üniversitesi´nin 3 yıldır "Sınırda Sesler" isimli şiir programı organize etmesi, şairlerin sesi ve gönül diliyle sesini duyurması; Türkiye´deki üniversiteler için örnek bir kültür-sanat faaliyetidir.
Bu unutulmaz şiir dinletisini dinleyenler arasında Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavaklı ve Mustafa Bal Hocam ile Kilis´te öğretmenlik yapan çok sevgili öğrencim Ayla Meşe´nin de bulunması beni ayrıca çok mutlu etti. Gece Rektör-Şair Mustafa Doğan Karacoşkun ve Ali Erkan Kavaklı Hocam başta olmak üzere şairlerle sohbet ettik.
Gece üniversitenin uygulamalı otelinde kaldık, çok güzel ağırlandık. İkinci günün sabahında kahvaltı yaptıktan sonra Kilis´i biraz olsun gezip tanıdık. Burseya başta olmak üzere şehrin önemli iki dağına çıktık. Suriye sınırına yakın yerde bulunan dağın tepesinde hem camiyi hem de Ashab-ı Kiram´dan Şeyh Muhammed Bedevi´nin türbesini ziyaret ettik. Bir Çanakkale şehidimiz ile Muhammed Said isimli bir Allah dostunun mezarı başında Fatiha okuduk.
Suriye sınırımızdan PYD´nin attığı bombalar sebebiyle okulların haftalarca eğitime ara verdiği Kilis´te şimdi bomba sesleri duyulmadan güven içinde yaşıyor halk. Ama başka sıkıntıları var ensarla muhacirin yaşadığı bu şehrin. 250 bin civarında insanın yaşadığı bu selam şehrinde tek hastane ihtiyaca cevap veremiyor. Ekonomik olarak halk büyük sıkıntıda. Devletin iyilik, barış ve merhamet şehrine çok yönlü yardım etmesi gerekir. Dünyaya insanlık dersi veren, Nobel ödülüne layık bu özel şehir, çok yönüyle gelişmeyi hak ediyor.
Üniversite halkla ve diğer kurumlarla iç içe. Üniversite ?Kilis İli Ağızları?, ?Kilisli Şairler Buluşması? gibi kültür ve edebiyat ilgili birçok eser yayınlamış. Bunlar, sosyal ve kültürel alanda takdire şayan, güzel hizmetler. Sınırda insanlığa insanlık dersi veren bu onurlu, merhametli ve mazlum şehrimizin yürek sesleri "Sınırda Sesler" isimli Şiir/ Şair Buluşması´yla daha çok duyulur; "şiirden şuura" varılır inşallah.