Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

B.Rahmi ÖZEN


HAVANA SAHİP ÇIKACAK MISIN TERMELİ?

HAVANA SAHİP ÇIKACAK MISIN TERMELİ?


Bilimsel araştırmalar, karbondioksitin yeryüzüyle atmosferden yayılan kırmızı ötesi ışınları tutma özelliğinin olduğunu göstermiştir. Bu özelliğiyle karbondioksit, dünyayı ısıtmada rol alır. Bu oranın, Allah`ın koyduğu doğal kanunu aşması kozmik dengeyi bozar. Böylece atmosferin daha çok ısınmasına sebep olur. Atmosfer, bu dengesizlik nedeniyle ısınırken, su kaynakları buharlaşmasını hızlılaştırırlar. Bilindiği gibi su buharları da, kırmızı ötesi ışınları absorbe eder. Böylece Termemiz, daha da ısınacaktır. Bu ısınma, ilâhi kanunlara zıt bir dengesizliktir. Bu kozmik dengesizlik, görüldüğü gibi sün`i bir dengesizliktir. İnsanoğlunun tahribatından kaynaklanır. Kozmik denge bozukluğu, iklimde büyük değişikliklere neden olur. İklimler, yer değiştirir. Bazen aşırı yağış alacak, bazen hiç yağış almayacaklardır. Çok fazla yağmurun ve hiç yağış görmemenin ne olduğu ve ne gibi hayatî olaylara sebep olacağı ortadadır.

Dengesizlikler, Terme`mizde bir çok ekosistemin değişimine sebep olacaktır. Birçok canlı türünün azalması ve hatta tamamen yok olması söz konusu olacaktır.
Yokluğun nedeni; termik santralin kirlilikleridir. Yani Cenab-ı Hakk`ın muhteşem kurduğu dengeye insanoğlu, müdahale etmiştir. Ancak, yaptığının ne çirkin şey olduğunu anladığı gün, bu kozmik dengeyi düzeltmesi güç olacaktır.
Dünyamızı çepeçevre kapatan ozan tabakası, Allah`ın, hayat için yararlı kıldığı Güneş ışınlarının geçmesine müsaade ettiği gibi zararlı ışınları tesirsiz hale getiren çok muazzam ve çok muhteşem bir rahmet perdesidir. Bu rahmet perdesinin delinmesi, dünyamız için çok elim bir olaydır. Her gün biraz daha artan zararlı kirleticiler, atmosfere geçiyor. Atmosferde uzun yıllar kalıyor, ozon tabakasının etkinliğini azaltıyor. Bunun sonucu olarak; Güneşten kopup gelen zararlı ışınlar dünyamıza ulaşıyor. Kozmik denge bozuluyor.

Ozan tabakasını etkisiz hale getiren maddelerin başında; kloroflorokarbon gelmektedir. Ozan tabakasının delinmesi nedeniyle her yıl, yirmi bin yeni cilt kanserinin oluştuğu bilim adamlarına tespit ettirilmiştir.
Neresinden bakılırsa bakılsın içinde yaşadığımız dünyanın her bir noktası gözleri kamaştıran bir `sistemler zinciridir.` Bu muazzam zincirin her bir halkası aynı mükemmellikte ve binlerce gayeye hizmet eden bir ayettir. Bu muazzam dengeyi bozan insanoğlu, kendi mutluluğunu ortadan kaldırır.

Kur`an, insanoğlunu hep düşünmeye davet etmiştir. Düşünen ve gerçeği arayan insanoğlu, kâinattaki akıl almaz ölçü, denge, standart ve intizama hayran kalır. Ve onun o büyük ustalığının gücünü eserinde görür. Kâinatın en belirgin varlığı olan insan, kainattaki tüm değerleri bünyesinde toplamıştır.

Şair ne güzel ifade eder:
Gerçi et ü deridir / Cümlenin serveridir
Hakk`ın kudret sırrıdır / Gayre bakmak hoş değil”

Allah`ın kudretinin en büyük delili; insanoğludur... Sonra bu muazzam kainattır.
Sonra da yaşadığımız dünyamızdır. Dünyamız, henüz çözülmemiş gizli bir bilmecedir. Bir sırdır. Zira, onun kendi mavi kabarcığı, atmosferle kuşatılmıştır. Kendi oksijenini kendi üretir. Kendi kendine teneffüs eder, kendi azotunu havadan alır ve kendi toprağıyla karıştırır, kendi hava şartlarını kendi oluşturur. Güneşin etrafında ve kendi ekseninde döner. Harika bir ilâhi denge içinde ışık, ısı, hava ve su gibi çok kompleksli sistemleriyle her yerinden hayat fışkırır. Bu görkemli dünya, insanoğlu için yaratılmış ve dengeli bir biçimde insanoğluna emanet edilmiştir. İnsanoğluna düşen görev; onu, sahibinden aldığı gibi muhafaza etmek ve gelecek nesillere tertemiz olarak teslim etmektir.

Atmosferimizde, hayat için gerekli hangi gazlar lüzumlu ise bu gazlar, uygun ve dengeli bir biçimlerde yaratılmıştır. Bu gazların birçoğu, serbest halde iken öldürücüdürler. Terme`mize getirilecek olan Termik Santral karbondioksit püskürteceğinden o da zehirleyici ve öldürücüdür.

Teneffüs ettiğimiz oksijen, havanın %21`ini oluşturur. Bu oran, havada; yukarıdaki rakamın altında olacağından hayatımız için tehlike arz edecektir. Zira, karbondioksit teneffüs edilirse, kozmik denge bozulacağından insan zehirlenecektir.
Lütfen oksijenine sahip çık Termeli kardeşim!