Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ahmet SEZGİN


?ASIM´IN NESLİ ALTIN KALEMLER? DERGİSİ


M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi´nde görev başladığımız yıl olan 2013´te -Musa Özcan müdürümüz zamanında- Eğitimci-Şair-Yazar Yılmaz İmanlık ile Terme Bilgi Gazetesi´nde başlattığımız ?Altın Kalemler? projesinin amacı; okulumuzda yazma yeteneği ve becerisi olan öğrencilerimizin yazı ve şiirlerini yayınlayarak öğrencilerimizi heveslendirmek, çıkaracağımız okul dergisinin ilk tohumlarını ekmekti.

Bugüne kadar gerçekleşemeyen bu büyük ve anlamlı hayalimiz, sene başında okulumuzda müdür olarak göreve başlayan idealist, kültür-sanata çok duyarlı Nuri Genç Hocamız sayesinde yeşermeye başladı. Çok kıymetli Nuri Genç müdürümüzün istifasından sonra ara verdiğimiz dergi çalışmalarımız, yeni müdürümüz Çakır Ahmet Bilgin Hocamın bizlere verdiği destekle hayat buldu.Eğitimcilik ve yazarlık hayatımın en çok heyecan ve mutluluk duyduğum projelerinden birini başarmayı nasip eden yüce Rabbime binlerce hamdolsun.

Dergimizin ismi, dergi yayın kurulunu oluşturan ?Asım´ın nesli? olmaya namzet çok sevgili öğrencilerimizin teklifleriyle ortaya çıktı. Ayrıca 4 yıla yakın bir zaman Bilgi Gazetesi´nde devam eden ?Altın Kalemler? ismi de unutulmadı.

Alışılagelmiş dergicilikten farklı olarak, okulumuzu çalışan ve tayini çıkmış öğretmeniyle, mezun olmuş ve eğitimine devam eden öğrencisiyle en güzel şekilde temsil eden, ?Asım´ın nesli?nin ruhunu yansıtan birbirinden güzel deneme, şiir, hatıra, mektup, öykü, haber ve fotoğraflardan oluşan kaliteli bir edebiyat, kültür, eğitim dergisiyle karşınızdayız.

İnanç, bilgi, sevgi, merhamet, adalet, edep, iyilik, güzellik, umut, sabır, şükür, dua, şiir ve şuurla beslediğimiz yüreğimizin sesini dilin ve edebiyatın gücüyle birleştirip bir mektup niyetiyle sevdalı yüreklere, kitap, hakikat ve vatanseverlere ulaştırmak istiyoruz. ?Kökü mazide olan âti? şuuruyla eskimeyen değerlerimizi bugüne ve yarınlara taşımak istiyoruz.

Okulumuzda bir zamanlar görev yapmış değerli meslektaşlarımız ve mezun olan gül yürekli öğrencilerimizin sevgi ve vefasıyla mevcut öğretmen ve öğrencilerimiz arasında gönül köprüsü kurabilmek, yetenekli öğrencilerimizi okuma ve yazmaya teşvik etmek gibi temennilerle yola çıktık. Kahramanmaraş Lisesi´nden mezun olan ?Yedi Güzel Adam? gibi ?Asım´ın nesli? ruhuna sahip 3-5 şair-yazarın keşfine vesile olabilirsek, öğrencilerimizin kültürel, edebî ve sosyal yönlerden yetişmesine öncülük edebilirsek, en önemlisi de yüreklere ölümsüz cemreler düşürüp ?hoş seda? bırakabilirsek
ne mutlu bizlere!

7 yıllık geçmişi olan Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi´nin ilk dergisi olan ?Asım´ın Nesli Altın Kalemler?e destek veren çok değerli eski müdürlerimize, Okul Müdürü Çakır Ahmet Bilgin Hocama, Nuri Genç Hocama, İlçe Millî Eğitim Müdürü Özer Ersoy Hocama, başta Tahsin Çakar, Yaren
Çavuşoğlu isimli öğrencilerim olmak üzere büyük bir özveriyle çalışan yayın kurulumuza, yazılarıyla dergimize can veren bütün yazarlarımıza, edebiyat öğretmeni meslektaşlarıma, dergimize maddi destek veren işadamlarımıza, baskı işinde çok titiz çalışan Bilgi Ofset´e, dergimizi okuyup tanıtan,
takdir ve tebriklerini ileten çok değerli ve duyarlı okur kardeşlerimize çok teşekkür ederim.

Haziran 2017´de ilk sayısını renkli, büyük boy ve 80 sayfa olarak çıkardığımız ve her yıl bir sayı çıkarmayı hayal ettiğimiz ?Asım´ın Nesli? isimli dergimizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah´tan niyaz ederim.Selam, dua ve muhabbetlerimle?