Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ahmet SEZGİN


?AŞK MEDENİYETİNE YOLCULUK? KİTABI HAKKINDA


?Bizi Aşk Medeniyetine Yolculuk´a çıkaran Ahmet Sezgin´in her satırı gönül telimize
dokunuyor. Çöplüğe dönen gönüllerimize şifa reçetesi sunuyor. Usta kalem Ahmet Sezgin, Türkçeyi bir kuyumcu titizliğiyle ve eski bir İstanbul hanımefendisinin zarafetiyle, özenle kullanıyor. Cümleler kusursuz ve sağlam yapılarıyla dikkat çekiyor. Dilin bütün imkânlarına başvuruyor.
Dilimizin en güzel örnekleri arasında yer almaya namzet bu güzel denemeleri okuduktan sonra ?Türkçe, ağzımda annemin sütüdür.? diyen Yahya Kemal´e hak vermemek mümkün değil. Zaman zaman kanat seslerini duyduğumuz kelimeler yerli yerinde, ne bir eksik ne bir fazla. Katıksız, saf, samimi, su misali.? (M.Nihat Malkoç, ?A.Sezgin´le Aşk Medeniyetine Yolculuk?, Milliyet blog, 24. 5. 2015)

"Aşk Medeniyetine Yolculuk´ta, kırk deneme yer alıyor. Her biri, sabırla işlenmiş mevzûlar, birer sohbet havasında okurla buluşuyor. Yazar; ele alıp işlediği konulara hâkim ve Türkçeyi de güzel kullanıyor.? (M. Hâlistin Kukul, "Aşk Medeniyetine Yolculuk" Divanyolu, Ağustos 2014)
?Sözü ve kalemiyle, kendine emanet edilen çağdaş gençliğin ruhunu dokuyor. Yazan, okuyan, düşünen bir yürek adamı? Terme´de onun ve onun gibilerinin öğrencisi olmak bir nimet, olamamak büyük bir kayıptır.

Yazmak bir çile işidir. Millî ve manevî davaların adamı olmak ondan da öte bir çile?Sayın Sezgin´in; ´Aşk Medeniyetine Yolculuk´ adlı eserinde hem sevdasını, hem davasını, hem özlemini, hem yüreğini gördüm. Yeni yetişen neslimize ve bilhassa lise ve üniversite çağındaki gençliğimize en has ibrişimden becit becit dokunmuş bir beyin ve yürek libası gibi buldum eseri. Eser, baştan sona tarih şuuru, özgürlük, kimlik ve kişilik bilinciyle donatılmış bir fikir ve aksiyon mesajı.? ( B. Rahmi Özen, Bilgi Gazetesi, Aşk Medeniyetine Yolculuk, 8 Ekim 2014)

?Yazar adayı genç kalemler için satır aralarında ipuçlarına yer verilmiş, adeta bir kılavuz ve başucu eseri niteliği kazanmış. Allah (c.c) dostlarının, gönül erenlerinin hayatlarından örnekler sunularak konular zenginleştirilmiş. Sabırla işlenmiş konular, sohbet havasında okurlarıyla buluşuyor.

Eser; yaralı gönüllere şifa sunan bir ab-ı hayat oluyor, kana kana içilerek yanık yüreklere şifa sunuyor.? (Ali Özkanlı, ?Aşk Medeniyetine Yolculuk?, Kayseri/Gündem Gazetesi, 15.08.2014)

?Nefis denemeler var. Çocuklarınıza okutun ki: ´Bu çocuk neden böyle oldu?´ diye feryat etmeyesiniz gelecekte?? (Hasan Ejderha, ?Aşk Medeniyetine Yolculuk?, Yoldaki Kalemler Kitap, 29. 05. 2014)

?Kitabını çok verimli buldum. Özellikle benim çok önemsediğim ve sık dile getirdiğim Cumhuriyet neslindeki "medeniyet algısı yokluğu"na vurgu yapan genel bir çerçevesi var.

Bu kitap liselere girmelidir.? (Eğitimci-Yazar Recep Seyhan)

?Defalarca okunması gereken nezih bir eser. Çok çarpıcı mesajlar ve anekdotları ile derin bir dikkat ve beğeni ile okuduğum bir edebi eser?? (Eğitimci-Araştırmacı-Yazar Muzaffer Günay)

?Yüreğinize, dimağınıza sağlık... Millî bir ruh oluşturma gayretiniz, inşallah karşılıksız kalmayacaktır. Değindiğiniz konular çok etkileyici. Millî bir bakış sunmuşsunuz. Diliniz sürükleyici, anlaşılır.? (Şair-Yazar Sırrı Çınar)

?Her bir paragraf önemine binaen çizilse yeridir. Konularla ilgili bu güzel paragraflar derli-toplu verilmiş. Hele de alıntı yaptığınız referanslar harika. Mevlana´dan Akif´e, Karakoç´tan NFK´ye, Nazım´dan Ataol´a kadar yelpaze geniş. Bu kitabı her öğrenci liseyi bitirmeden okumalı ki, kendisine
bir ideal çizsin.? (Şair Hasan Fahri Tan)

?Aşk Medeniyetine Yolculuk kitabını okudum. Tebrik ederim. Çok istifade ettim. Allah ilmini, irfanını daha çok artırsın. Yüreğine ve kalemine güç versin ki nice faydalı eserler yazasın.? (Eğitimci-İlahiyatçı Alattin Engin)

?Eğitimci-yazar, Ahmet Sezgin´in Aşk Medeniyetine Yolculuk adlı denemesi; yıllarca verilen emeğin, alın terinin ürünü...Aynı zamanda Edebiyat öğretmeni olan yazarın dilimizi kullanmaktaki titizliği kayda değer.? (Eğitimci Hüseyin Arslan)

?Gerçekten de mükemmel bir kitap olmuş: Bir kitap düşünün ki bu kadar ayakları yere basan, bu kadar birikimle yazılmış, bu kadar zevkle kendini okutan...? (Eğitimci Ali Aşçı)

?Güzel bir çalışma olmuş. Rabbim yâr ve yardımcınız olsun.? (Şair-Yazar Muhsin İlyas Subaşı)