Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ahmet SEZGİN


ÇARŞAMBA KİTAP FUARI´NDA SELVİGÜL ŞAHİN İLE SOHBET


Öykü ve deneme yazarı Selvigül Kandoğmuş Şahin ile 5.Çarşamba Kitap Fuarı´nda 3 Haziran 2017 Cumartesi günü ?Okuma ve Yazmanın Erdemli ve Onurlu Duraklarında Yürümek? konulu çok anlamlı ve zevkli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Çarşamba/Adapark´ta bir buçuk saat süren söyleşide Yazar Selvigül Şahin, okuma sevgisini çok erken yaşlarda klasik eserleri okuyarak kazandığını, okuma ve yazmanın bir kulluk bilinci ve eylemi olduğunu ifade etti. ?Yaratan rabbin adıyla önce Kur´an´ı, sonra da onun ışığında insan ve kâinat kitabını okumak gerek. Şuara suresinde Allah´ın istisna tuttuğu sanatçılardan olmak için gayret etmeliyiz. Mehmet Akif, Necip Fazıl, Sezai Karakoç, Mustafa Kutlu, Cahit Zarifoğlu, Ali Haydar Haksal, Hasan Aycan gibi üstatları örnek almalıyız. Bugünkü İslami edebiyat ve kültür ortamı, istediğimiz seviyede değildir. Bilinçli ve çok yönlü okumadan sadece yetenekle iyi yazar olunmaz.? dedi.

İnandığı ve düşündüğü gibi yaşamaya, yazmaya gayret eden çok samimi ve üslup sahibi çok değerli yazarlarımızdan Selvigül Şahin ile çok güzel bir sohbet gerçekleştirmekten çok büyük zevk aldım, mutluluk duydum. Güzel insanlarla tanıştık. Kültürlü bir dinleyici topluluğuna hitap etmek de çok güzeldi. Daha nice güzel, hayırlı ve özgün eserler vermek nasip olur kendisine inşallah. Okuma ve yazma yolculuğunda erdemli ve onurlu bir şekilde yürümeye devam eder inşallah.

?Okuma ve Yazmanın Erdemli ve Onurlu Duraklarında Yürümek? konulu söyleşiye dinleyici olarak katılan çok değerli Eğitimci-Yazar Yılmaz İmanlık, Mehmet Türkan, Abdullah Kuşkovan, Zeki Ordu ile edebiyat öğretmenleri Cevdet Balaban, Yusuf Ziya Gürler´e; söyleşimize bir çiçekle katılan Terme Eğitim-Bir-Sen Başkanı çok değerli eğitimci kardeşim Celal Kurt´a, Terme Bilgi Gazetesi ile Bilgi Pınarı dergisi sahibi Dilek Şentürk Hanıma, emekli eğitimci muhterem Turan Çinici Hocama; çok sevgili öğrencilerim Ömer Baltacı, İlhan Kılıç ve Hacer Kaya ile bütün dinleyicilere çok teşekkür ederim.
Selvigül Şahin Hanım ile birlikte gönül dostlarıyla sohbet edip kitaplarımızı imzaladık. Kitap ve gönül dostlarımıza bazı kitaplarımla ?Bilgi Pınarı? ve ?Asım´ın Nesli? dergilerimizden hediye ettim. Selvigül Şahin Hanımın kendi eliyle yapıp çerçevelettiği güzel resim tablosunu eşime hediye etmesi, çok anlamlı ve değerliydi.Çok teşekkür ederim.

Eğitimci-Şair-Yazar Ömer Vural Bey; Yazar Selvigül Şahin ile bizlere iftar yemeği verdi. Bizi söyleşi ve imza gününe davet eden, bizlerle çok samimi olarak ilgilenen Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni ve Şair-Yazar Ömer Vural Bey´e yürekten teşekkür ederim. Dergi çıkarmak ve kitap fuarı gibi çok güzel işler yapıyor Çarşamba´da Ömer Vural Hocam. Başarılarının devamını dilerim.Kitap fuarını 5. kez gerçekleştiren Çarşamba Belediyesi´ni de yürekten tebrik ederim.

İftar sonrası Selvigül Şahin Hanım ve Termeli eğitimci-yazar kardeşlerimle Yıldıray Çınar´ın memleketinde, ?Çarşamba´yı Sel Aldı? türküsüne ilham olan Yeşilırmak kenarında semaver çayı eşliğinde çok güzel, çok sıcak, çok anlamlı bir edebiyat, kültür sohbeti yaptık. Kutlu Ramazanda yürek ve edebiyat dostlarıyla muhabbet dolu unutulmaz bir gün ve gece geçirdik. Selvigül Hanım ile gönül dostlarına yürekten teşekkür ederim. Ramazanınız mübarek olsun. Selam, dua ve muhabbetle?