Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ahmet SEZGİN


TABİATIN GÜZELLİĞİ VE ŞÜKÜR

Bu yıl dersine girdiğim gül yürekli öğrencilerimden Melike Akan´ın çok güzel bir yazısını sizlerle paylaşmak istiyorum:


 

    Bu yıl dersine girdiğim gül yürekli öğrencilerimden Melike Akan´ın çok güzel bir yazısını sizlerle paylaşmak istiyorum:

    ?Uyanmıştım. Perdeyi kenara doğru itmemle güneş ışınlarının tenime yansıyıp anlık dokunuşuyla etrafıma bakındım. Doğa da sanki benimle birlikte uyanıyordu. Kuşların ötüşleri ve birbirlerini kovalayışları da adeta göze hoş görünüyordu, sessizce oturdum biraz.Sadece etrafımda olanların güzellikleriyle baş başa kaldım. Bir kelebek kanatlarını çırparcasına veya bir ağaç dallarını özgürce sallarcasına kadar rahattım. Kim bozabilirdi bu güzelliği?

     Bir arının çiçekten topladığı polen gibidir hayat. Ne aldığın ve ne verdiğindir, ne hissettiğin ve nasıl yaşadığındır. Yaşamak işte tek kelimeyle tek deyişle "yaşamak". Kulağa ne hoş, ne narin geliyor. Mis kokulu çiçeklerin içinde koşmak, kelebeklerin anlık uçuşlarını seyretmek ve daha nice güzel şeyler. İşte bunların bilinciyle şükürle yaşamaktır hayat.

    Kulağıma hafif bir rüzgâr sesinin anlık geçişine, dalların yapraklarının yere dökülüp şıkırdamasına özlem kalmışım, kalmışız meğer. Yüreğimize hissettirecek şeyleri yeni fark etmişiz. Her nefes alıp verişinde, her güzelliği gözlerinle görüşünde, her sesi kulağınla duyuşunda, söyleyeceğin şeyleri dile getirebildiğinde bunların olduğunu bilerek şükretmeli insan.

   Her şey tadında ve yerinde güzeldir. Yeşil bile çimende, güneş bile gökyüzünde güzel.Peki ya sen? Sen yaşadıkça, gördükçe, bildikçe, tefekkür ettikçe, fark ettikçe, dua ettikçe ve şükrettikçe güzelsin.

   Bir gün uçurtma elinde koştuğunu düşün, uçurmak için neye gerek var rüzgâra? Peki ya bir insan düşün, o insanın yaşaması için neye gerek var şükretmeye? Her saniyenin, her dakikanın, her saatin bir önemi var. Toprağa bastığın her adımın yaşadığını bildiğin en güzel yanıdır bunu bilmek. Hâla güzellikleri görmek için bir göze sahipsin. Güzel seslerin kıymetini bilmen için bir kulağın var ve hissetmen için bir yüreğin. Sen varsın. Etrafında olanlara yansıtman gereken bir tebessümün var, hâla bir çiçeği büyütecek kadar şefkat dolu bir yüreğin, verdiğin sevgi kadar da onun açtığını gördüğün bir mutluluğun var.Yüreğini açman gereken bir dünyaya sahipsin.Kıymetini bil.

    Gönlünde kurduğun, beslediğin her şeyi yansıt. Sen varsan görebileceklerin, fark edeceklerin, dokunacakların, iyilik edeceklerin ve şükredeceklerin var. Sen varsan her şey var. Kuşların özgürce uçuşları arasında kaybolmayı dene. Ellerini güneş geliyor diye yüzüne getirdiğinde parmak aralarından güneşin nasıl yüzüne değdiğini hisset.

    Her şey rüya sanmıştım bir an. İrkildim soğuk bir rüzgâr üzerimden sıyrılıp geçmişti. Meğer bu kurduğum her cümle yaşadığım her güzellik gerçekmiş. Büyük bir düşün, gerçekliğin içinden uyandım. Bir kez daha şükretmemle gülümsememi bozmadan oturduğum yerden kalktım. Elhamdü lillahi rabbilâlemin.?

   Melike Akan/  Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi