Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Selim EROĞLU


11/C'NİN HASSASİYETİ

11/C'NİN HASSASİYETİ


    Öğretmenler Günü için çok şey söylendi, yazıldı, çizildi. Konu, bir hayli gündemi  meşgul etti; etmeye de devam ediyor.
    Öğretmenden mahrum bir fert, bir aile, bir toplum düşünülemez.
    Öğretmen;   öğretendir, eğitendir.
    Öğretmen ; örnek kişi olduğu kadar örnek alınması gereken kişidir de.
    Öğretmen istese de yanlış yapamaz, yanlışa imza atamaz. Çünkü yaptığı iş buna engeldir. Öğretmenlik, özünde otokontrolü barındırır. Kendi kendini denetleyen en önemli  meslektir öğretmenlik.
    Bakmayın siz ufak tefek olumsuz örneklere. O kadar kusur , kadı kızında da bulunur. En hayta adamı öğretmen yapsanız bile  zamanla mesleği onu olgunlaştıracaktır.
    Öğretmenlerin en önemli sermayesi bilgidir. Bilgi silahtan üstündür. En önemli eseri ise öğrencileridir. Hiçbir öğretmen yoktur ki eserinin başarısından mutluluk duymasın.
    Öğretmenliğin  emeklisi olmaz,  memurluğun emeklisi olur. Her öğretmen öğrettiği müddetçe görevinin başındadır. Gerisi bir takım formaliteden ibarettir.
    Öğretmenlik mutlu olma ve huzura  erme  sanatıdır.
    Öğretmenlik maddi kaygılarla yapılacak bir iş değildir.
    Bunca yıllık öğretmenim, yoksul öğrencisi karşısında çareler aramayan, vicdanı sızlamayan hiçbir meslektaşıma rastlamadım. Öğretmen, yoksa bulur, buluşturur; giymez, giydirir, yemez, yedirir.
    Öğretmen, son nefesini verince değil, unutulunca ölür. Unutulduysa nefes alıp vermesi yaşadığı anlamına gelmez.
    Her meslektaşım gibi beni de  arayan , soran, hatırlayan, yad eden vefalı öğrencilerim oldu.  Demek ki bir gönle girebilmişim, bir yüreğe dokunabilmişim diye  düşündüğüm oldu.
    Bu yıl öğretmenler günü tatile denk geldi. Buna rağmen kayda değer etkinlikler oldu.
    Bana göre öğretmenlerle öğrencilerin bir araya gelmediği her türlü faaliyet noksan sayılır. Öğretmene değer katan, öğrencileridir.
    En anlamlı hediye 11/C sınıfından geldi. Kendilerinin bu ince davranışını dile getirmemek haksızlık olur. İyi örnekleri paylaşmak ve çoğaltmak gerekir.
    11/C sınıfı öğrencileri, topluca bir çiçek yaptırmışlar, tatil günü olmasına rağmen okula göndermişler ve üzerine hepimizi duygulandıran şu notu düşmüşler.     Şöyle diyorlar:
    ''Tülay Başaran'a: ''Ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için canla başla çalışan, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve en önemlisi bu işi salt bilgiyle değil, yüreğiyle yapan tüm TBAL öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.''  11/C
     Öğrenciler, içerisinde derin manalar barındıran edebi bir metne imza atmışlar. Öğretmenleri arasında ayrım yapmamışlar. Bu işin, bilgi kadar yürek işi olduğunu dile getirmişler.
    Tabi onlara bu şuuru veren öğretmenleri tebrik etmemek  büyük haksızlık olur.
    Ben de bu vesileyle hassasiyetlerinden dolayı 11/C  sınıfı öğrencilerini tebrik ediyorum. Yolları ve bahtları açık olsun.
    Unutmayalım; hatırlanmak hatırlamaktan geçer.