Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hasan ÖZDEMİR


14 AĞUSTOS 2014 SAAT 14.00

14 AĞUSTOS 2014 SAAT 14.00


Bu tarih belediye başkanımız Sayın Şenol Kul tarafından tesadüfen internetten bulunarak, Termelilerin aydınlatıldığı birlik ve beraberliğe kenetlenmeye doğru atılmış bir adımın tarihi bence. Tim Avrasya adlı şirketin gizlice Kozluk`ta yapmayı planladığı toplantının tarihi bu. Toplantı gizli yapılacak,3-5 kişi katılacak vatandaşa duyuru yapıldı ve bilgilendirildi denilecekti. Ama öyle olmadı, parti gözetmeksizin, siyasi kimlikler bir kenara bırakılarak ikiyüze yakın Termeli Kozluk ortaokulu salonunu doldurmuştu.5-6 imza almışlardı ki, salon karışıverdi. Başkanın deyimiyle bacadan girenler, kapıdan kaçmak zorunda kalmışlardı. Oysa biz toplantıya onlardan daha donanımlı ve hazırlıklı gelmiştik. Çevreciler, çevre mühendisleri, mühendisler, Ünyeliler, Samsunlular bizim yanımızda yer alıp orada , sunumu yapacak olan kişilerin konuşmasını bekliyorlardı. Olmadı.

Konuşamadık ama sesimizi tüm ülkeye duyuruverdik. Yazılı ve görsel basın haklılığımızı , orada olan biteni Belediye Başkanımız önderliğinde herkese izlettirmiş oldu.
Sevgili Termeli kardeşlerim, Kozluk`ta kurulması planlan bu santral, çevresine zehir dumanları bırakan , oldukça tehlikeli ve zararlı bir projedir. Tekkeköy`ün durumunu unutmayın, yıllarca zehir soludular. Yıllarca ne tarım yapabildiler, ne hayvancılık.Şikayetler,protestolar neticesinde orada bulunan santral nihayet durduruldu. İnsanlar artık rahat nefes alabiliyorlar. Biz bu durumlara düşmemek için birlik olup bu projenin yapılmasını engellemeliyiz. Enerji hepimizin geleceği için bir zorunlu ihtiyaçtır. Ama kömürle elde edilecek enerji, bizim ve çevremizin sonu olacaktır. Terme turizm ve organik tarımla ön plana çıkacak derken, birileri arkamızdan bizi hançerlemeye çalışıyorlar.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, Miliç sahilini turizmin gözbebeği yapmak isterken, hemen yanıbaşımıza ölüm değirmeni kurulmasına izin vermeyelim lütfen. Nasıl olur da bu projeden haberiniz olmaz, bunu da anlamış değilim. Madem ki Büyükşehir belediye başkanımızsınız , belirtilen tarihte yanımızda yer almalıydınız.
Termelileri yalnız bırakmamalıydınız. Şirket sahibi Pamir Tuğlu, o proje mutlaka yapılacak diyor. Kime güveniyor, nasıl bu kadar emin konuşabiliyor? Adını da Umut Enerji Üretim santrali koymuş beyefendi. Umut değil de, ölüm ya da cehennem santrali olsa daha gerçekçi olurdu. Ama ben inanıyorum, ilk defa Termelileri bu kadar kararlı, birlikte hareket ederken gördüm. Sonuç ilçemiz için hayırlı olacak inşallah. Birkaç kişinin umudu, bizim umutsuzluğumuz olmayacak.

ENERJİYE EVET, KATI YAKITLA ÜRETİLECEK ENERJİYE HAYIR.
Kalın sağlıcakla…