Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Ahmet SEZGİN


15 TEMMUZ DİRENİŞİ VE ŞEHİTLERİ


100 yıllık dönemde birçok alçak darbeyi yaşamış aziz milletimiz ve vatanımız Türkiye; 15 Temmuz 2016 gecesi, kutsal değer ve kavramları kullanarak saf Müslümanları aldatan ?Paralel Devlet Yapılanması (PDY)/ Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)?nün hain darbe kalkışması ve işgaline maruz kaldı. Bu, dış güdümlü (ABD, CİA, AB, NATO destekli) öyle bir kahpe darbe girişimiydi ki, kendi ülkesinin Cumhurbaşkanı´nı öldürmeye teşebbüs etmek, kendi ülkesinin Büyük Millet Meclisi´ni milletin ordusunun uçaklarıyla bombalamak, kendi ordusunun Genelkurmay Başkanı´nı esir almak, MİT ve Emniyet Teşkilatına kurşun yağdırmak, kendi halkının üstüne millet ve ordunun tanklarını sürerek ezip geçmek, kendi ülkesinin polis, asker ve halkını acımasızca şehit etmek gibi korkunç ihanet ve vahşetlere şahit olduk.

"Ezelden beri hür yaşayan", bastığı yerleri "toprak diyerek geçme"yen, "şehitoğlu" olduğunu unutmayan, mabetlerine "namahrem eli" değmesini istemeyen Türk milleti; istiklal ve istikbaline kasteden alçaklara karşı "Hangi çılgın bana zincir vuracakmış?" diyerek "kükremiş sel gibi" coşmuş; ikiyüzlülerin, hayâsızların, hainlerin perdelerini yırtarak "iman dolu göğsü" ile tankları, bombaları çiğneyip bütün engelleri aşmış; emperyalistlere ve vatan haini kahpelere karşı onurlu, şanlı ve kahraman bir şekilde direnmiştir. Kimisi de ?bir gül bahçesine girercesine? şehit olmuştur.

Türk´üyle, Kürd´üyle, Arab´ıyla, Gürcü´süyle, Laz´ıyla, Çerkez´iyle, Arnavut´uyla; sünnisiyle, Alevisiyle; sağcısıyla, solcusuyla, dindarıyla, muhafazakârıyla, milliyetçisiyle, liberaliyle darbeye, zulme, alçaklığa, hıyanete, fitneye, bölücülüğe, işgale, esarete "Kuvayımilliye ruhu" ile karşı çıkan; vatanına, devletine, bayrağına, inancına, millî birliğine, bağımsızlığına, millî iradeye, onuruna sahip çıkan, 80 yıldır toplum olarak yaşayıp darbeler ve çilelerle pişip olgunlaşan, ?15 Temmuz ruhu?yla küllerinden dirilen, bu ülkenin Afganizstan, Irak, Suriye, Libya, Cezayir ve Mısır olmadığını ispatlayan bu inançlı, vatansever, onurlu, büyük ve cesur milletimize selam olsun!

Allah, vatan ve millet yolunda "yurdumuza alçakları uğratma"yan, "hayâsız akın"ları başlatanlara karşı "O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak." diye elinde hilal ve yıldızlı albayrağı, camisinde ezan ve salası, göğsünde imanı, dilinde "tevhit" ve "Allahuekber" nidalarıyla haykıran Alparslanlara,

Osman Gazilere, Fatihlere, Şeyh Şamillere, Ömer Muhtarlara, Seyyid Onbaşılara, Nene Hatunlara, Antepli Şahinlere, Sütçü İmamlara, Ömer Halisdemirlere selam olsun!

15 Temmuz´u, hain ve kanlı darbe girişimini, iç ve dış düşmanlarımızı, alçak ve kahpe teröristleri, imanlı, vatansever ve cesur milletimizin şanlı direnişini, kahraman gazilerimizi ve en önemlisi de canların canı uğrunda, Allah, din, vatan, bayrak, istiklal uğrunda şehadet şerbetini içen bütün şehitlerimizi asla unutmayacağız.Hainleri, şerefsizleri ibret ve nefretle; şanlı gazi ve şehitlerimizi daima hayır, dua ve minnetle yad edeceğiz.

15 Temmuz şanlı direnişinde şehit olan 249 alperene Allah´tan rahmet, binlerce gazimize şifa, çok değerli ailelerine, vatansever milletimize sabırlar niyaz ediyorum.