Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Hasan ÖZDEMİR


24 NİSAN VE PAPA CENAPLARI


24 Nisan 1915… Ermeni soykırımı yalanının ortaya atıldığı tarih. Bu 24 Nisan`da ABD Başkanı Obama`nın da kullanmaya meyilli olduğu, ya da benim öyle tahmin ettiğim soykırım yalanının 100. yılı. Kullansa da dünyanın sonu değil. Biz güçlü ve tek yumruk olursak değişen bir şey olmayacaktır.

Batılı Emperyalist Devletlerin siyasi çıkarları eşliğinde sık sık ısıtıp gündeme taşıdıkları sözde Ermeni Soykırımı yalanına karşılık 1915 yılından bu güne yani 2015 yılına kadar geçen yüz yıllık sürede Türkiye Cumhuriyeti olarak birçok girişim yapıldı.

Son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Ortak Tarih Komisyonu kurulması kararı alındı. Devamında ise arşivlerden elde edilecek bulguları uluslararası hukuk açısından değerlendirmek idi. Türkiye olarak arşivlerimizi sonuna kadar açtığımız halde Ermenistan`ın buna yanaşmaması, onların gerçeklerin ortaya çıkmasından korktuğunu gösterir.

Ermenistan`ın ilk Başbakanı Kaçaznuni`nin arşivlerden çıkan sözlerini bile göz ardı eden, duymazlıktan gelen bir Ermenistan yönetimi vardır. Bu nedenle 1915 olaylarının önyargısız ve yapıcı bir yaklaşımla sadece tarihi gerçeklerin ışığında incelenmesi mümkün olamamakta ve sorunun gerçek yüzü 100 yıldır ortaya çıkarılamamaktadır.

Geçenlerde sevgili Papa Cenapları ve Avrupa Birliği Parlamentosu “Ermenilere Soykırım” olmuştur diye açıklama yapıyor. Bu adam güya dini lider. Türkiye`de yaşayan binlerce Ermeni vatandaşımız var. Daha bu güne dek birinden soykırımın S`sine dair bir kelam duymuşluğumuz yok.

Çünkü yaşanılan savaşın ya da olayların bilincindedirler. Sonuçta iki halkta da kayıplar olmuştu. Ama ne hikmetse dışarıda yaşayan bir grup ve lobici “ Soykırım “ sözcüğünü dilinden düşüremiyor.

Sayın Papa cenapları, 1914-1918 yılları arasında 1,5 milyona yakın Sırp nüfusu kadın-erkek-çocuk demeden katledilirken neden bu kadar duyarlı olmadınız?

1992-1995 yılları arasında Sırplar tarafından katledilen henüz sayısı tam olarak bilinmeyen yüz binlerce Müslüman Bosnalının ölümü karşısında da neden gıkınız çıkmadı?

Üzerinden 100 yıl geçmiş olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devletine “Soykırım” ifadesini kullanan Avrupa Parlamentosu, gözler önünde işlenen Bosna-Hersek Katliamı karşısında Lahey Yargıçları neden “Soykırım olmamıştır” ifadesini kullanmıştır?

ABD devleti tam 75 milyon Kızılderili`yi kendi topraklarında barutla yağmalarken soykırım kelimesi henüz icat edilmemiş miydi acaba?

Irakta tam 1,5 milyon Müslüman kadına, tecavüz edilirken bir o kadar da insan katledilirken Papa efendisi neyle meşgulmüş? Ortadoğu`da yüz binlerce süt kuzusu bebek katledilirken kendisi Vatikan`ın altın varaklı tavanlarını mı seyrediyormuş?

Haçlı ordularınız ve Kurtuluş Savaşında kılıçtan geçirdiğiniz, kesip biçtiğiniz, insanlık dışı işkencelerin, eziyetlerin Anadolu halkına açıklamasını nasıl yaparsınız? Karşılığı nedir o kelimelerin? Ta oralardan buralara çiçek toplamaya mı geldiniz?

Dağlık Karabağ`da yapılan Hocalı katliamını hiç mi duymadınız Sayın Papa? Sırf kendi menfaatleriniz uğruna, kendi çıkarlarınız, kurmak istediğiniz “Yeni Dünya Düzeniniz” uğruna güzelim dünyayı cehenneme çevirirken “Soykırım” kelimesini neden kullanmazsınız başka kimseciklere? Neden gıkınız çıkmaz? Ben söyleye-yim Papa Efendi. Dininiz imanınız para olmuş para…

İslam aleminin 23 Nisan Perşembe günü akşamına denk gelen Regaip kandilini ve Milli Egemenlik ve Çocuk bayramını kutluyor,tüm dünyaya huzur ve barış getirmesini diliyorum. Kalın sağlıcakla