Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ahmet SEZGİN


28 ŞUBAT DARBESİ OLMADI MI?


Bu milletin bin yıllık ruh köküne bağlı Müslüman Türk milleti, şehitlerimizin uğrunda can verdikleri kutsal değerler ve ona bağlı samimi dindarlar; 28 Şubat 1997 darbe sürecinde vatan, devlet, cumhuriyet vs için tehlike addedilmedi mi bir zamanlar?

Şehit ve gazilerin, Mehmetçiğimizin başörtülü eş ve anneleri kışlalardan kovulmadı mı bu ülkede? Bu ülkenin bin yıllık ?ruh mayası?nı ve ?hayat ağacı?nı oluşturan manevi değerleri vermeye gayret eden imam-hatip liselerine kilit vurulmaya kalkışılmadı mı? İmam-hatip lisesi mezunlarının subaylık yapmalarını geçtim, polis olmaları bile engelenmedi mi bir dönem? K.Maraş´ta "kuvay-ı milliye" ateşini yakan, ilk kurşunu başörtüsü, namus yüzünden sıkıp şehit olan Sütçü İmam´ın başörtülü torunları okullarından, devlet dairelerinden kovulmadı mı bu memlekette? Teröristlerin en çok korktukları özel harekat polislerinin teröre karşı kullandıkları ağır silahlar, tehlike addedilerek ellerinden alınmadı mı bir zamanlar?

Millî ve manevi değerlerine bağlı, ömrü boyunca vatana, millete, insanlığa hizmet etmeye çalışan, Türkçeye, bayrağına, marşına, vatanına, inancına aşık dindar insanlara bu memlekette cüzzamlı muamelesi yapılmadı mı? Samimi, idealist, bilinçli, haksızlığa, zulme, teröre, soyguna karşı Müslümanlar, fişlenip ?gerici? ve ?yobaz? damgası yemediler mi?

Milletin oylarıyla seçilen başörtülü milletvekiline yemin ettirmeyip linç etmeye kalkanlar, başörtüsünü laikliğe ve Cumhuriyet rejimine başkaldırı olarak gören sözde laik ve Atatürkçüler, sözde sosyal demokratlar, darbeseverler, asker postalı yalayanlar; şimdi millî iradeden, diktatörlükten bahsetme ikiyüzlülüğünü sergilemekteler.

Üniversite kapılarından döndürülen, ikna odalarında psikolojik baskı gören başörtülülere merhamet etmeyenler, katsayı engeliyle asrın en büyük eğitim adaletsizliğine imza atanlar, bu zulümlere göz yumup zalimlere alkış dağıtan yardakçılar; şimdi büyük demokrat, cumhuriyetçi ve vatansever mi oldular?

Bu ülkede 28 Şubat "postmodern darbe"yi yapan ve ona destek verenlerden kaç kişi hak ettiği cezayı çekti acaba? O dönemde hemen her kurumda BÇG´nin ajanı olarak çalışan alçakların çoğu, memuriyetlerine davam etmiyor mu? ?Ergenekon?, ?Gladyo?, ?BÇG? hayal miydi gerçekten? Bizim gibi darbelerden çok çile çekmiş

insanların feryatları, tanıklıkları bir anlam ifade etmiyor mu? Sahi, dindarlara, seçilmiş hükümete ve "millî irade"ye karşı "28 Şubat Darbesi" diye bir vakıa da olmamış mıydı bu ülkede?

Sabah akşam darbe marbe haberleriyle yatıp kalkarken hafızam yenilendi de ondan yazıyorum bunları. Unutturmak isteyenlere, balık hafızalı olanlara, cahillere, ikiyüzlülere hatırlatalım dedik bazı acı gerçekleri, zulüm ve alçaklıkları.15 Temmuz darbe teşebbüsü ?Allah korusun- başarılı olsaydı, bazı ikiyüzlüler darbe karşıtı olacak mıydı? Tövbe etmeyen, helalleşmeyen, cezasını çekmeyen zalimler, hainler için yaşasın cehennem! İyi ki Allah var, iyi ki ölüm var, iyi ki mahşer var, iyi ki hesaplaşma var, iyi ki cennet ve cehennem var.

"Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm."