Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ahmet SEZGİN


?28 ŞUBAT DİRENİŞ ŞİİRLERİ ANTOLOJİSİ?


Çok değerli Şair-Yazar Cevat Akkanat tarafından hazırlanan ve 408 sayfadan meydana gelen "28 Şubat Direniş Şiirleri Antolojisi?, Şubat 2017´de Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlandı.

Şiir, deneme, eleştiri, biyografi, derleme türünde çok sayıda çok nitelikli eserlere imza atan Cevat Akkanat; ?Ankara Şiirleri Antolojisi?, ?Daima Rabia, Mısır Direnişi İçin?, ?Bursa Naat Okuyor?,?15 Temmuz Direniş Şiirleri Antolojisi? isimli çok önemli antolojilerden sonra "Darbeye Direnen Şiirler-28 Şubat Direniş Şiirleri Antolojisi? isimli çok kıymetli ve anlamlı bir eseri daha yayın dünyasına kazandırmayı başardı.28 Şubat postmodern darbesinden tam yıl sonra -çok gecikmiş olsa da- böylesine çok değerli bir eserin yayınlanması çok isabetli, anlamlı ve hayırlı olmuştur.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin ?takdim?iyle başlayan eserin ?giriş? bölümünde Cevat Akkanat; ?28 Şubat´ta Neler Oldu??, ?28 Şubat ve Şiir?, ?28 Şubat´ta Kültür?, 28 Şubat´a Direnen Şiir? ve ?Bu Antoloji? alt başlıklı çok önemli konulara değinmiş.


?28 Şubat süreci içinde başı dik tutan Müslüman şairler?, darbe karşısında taraf ve tavırlarını, zulme karşı duyarlıklarını yazdıkları direniş şiirleriyle ifade edip ölümsüzleştirmişlerdir. Gül yürekli, başı dik, duyarlı ve cesur şairlere selam olsun!


"28 Şubat Direniş Şiirleri Antolojisi? isimli eserde şiirlerine yer verilen 99 şairin ismi, alfabetik sırayla şöyle:


Abdullah Çevik, Adem Karafilik, Adem Turan, Adem Veysel, Ahmet Doğru, Ahmet Mercan, Ahmet Sezgin, Alaaddin Soykan, Ali Emre, Arif Ay, Arif Dülger, Atıf Bedir, Avni Doğan, Aydın Işık, Bahaettin Karakoç, Behçet Gülenay, Berat Demirci,

Bestami Yazgan, Burhan Gökçe, Bülent Sönmez, Bünyamin Doğrurer, Cahit Yeşilyurt, Cengiz Coşkun, Cevat Akkanat, Cevat Özyurt, Çağrı Gürel, Çiğdem Çiloğlu, Davut Güner, Duha Nur, Erdal Noyan, Erdal Sarıçam, Erkan Şahin, Faruk Uysal, Fatma

Esti, Fatma Özlü, Fatma Polat, Feride Nilgün, Hasan Hüseyin Kozak, Habil Tigin Tecimen, Hayrettin Taylan, Hicabi Kırlangıç, Hüseyin Akın, Hüseyin Karacalar, Işıl Çırak, İbrahim Eryiğit, İbrahim Demirci, İbrahim Tenekeci, İbrahim Yolalan, İdris Aydın, İdris Taşpınar, İdris Yılmaz, İsmail Kılıçarslan, Kadir Karaman, Kalender Yıldız, Mahmut Yavuz, Mehmet Aycı, Mehmet Ekici, Mehmet Gemci, Mehmet Kurtoğlu, Mehmet Narlı, Mehmet Şamil Baş, Metin Önal Mengüşoğlu, Mevlana İdris (Zengin), Muammer Yavaş, Murat Çeşme, Murat Karanfil, Murat Küçük, Mustafa Pınarbaşı, Mustafa Uçurum, Muzaffer Ceylan, Mücahit Küçükyılmaz, Nazir Akalın, Nihat Malkoç, Nilüfer Z.Aktaş, Nurettin Durman, Nurullah Genç, Olcay Yazıcı, Orhan Demir, Osman Aktaş, Osman Arslan, Osman Sarı, Ömer Dinç, Ömer İdris Akdin, R.Mithat Yılmaz, Rasim Demirtaş, Semiha İkbal, Semiha Uzun, Serdar Akdağ, Seyfettin Ünlü, Seyfullah Yaşar, Süleyman Çelik, Şahan Koçer, Şeref Akbaba, Ümit
Aktaş, Veysel Menekşe, Y.Serakan Doğan, Yasemin Şahin, Yasin Mortaş, Yelda Akkaya.


?Vatan Gazeli?, ?Yürek Gazeli? ve ?Ne Oldu? isimli 3 şiirimizin de yer aldığı bu çok değerli kitabı büyük emeklerle derleyip yayına hazırlayan çok değerli Şair-Yazar Cevat Akkanat´a ve kitabı yayımlayarak adresimize kadar gönderen Bursa Büyükşehir Belediyesi´ne en kalbi tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.Yüreğinize, kaleminize sağlık?.