Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Hasan ÖZDEMİR


3 T BİZDEN, 2 T SİZDEN


Uyuyan dev seçimlerden sonra aniden uyanıverdi. Şimdi, sizin 3 T nizi kabul ediyorum, 2 T de biz verelim yanına, diye diretiyorlar. Kim diyor bunu, TİM AVRASYA şirketi. TİM´ in T´ si, Termikin T´ si de bizden size hediye diyorlar. Bakalım ne olacak işin sonu. Biz istemeyiz diyoruz, onlar alacaksınız diyorlar.

Seçimlerden önce Ak parti milletvekillerinin tanıtımı yapılırken pankart açan termik santral karşıtları bir grup, bazı milletvekilleri tarafından azarlanmıştı. Buna rağmen %62´lik bir oy oranı Terme´nin evladı Kamuran Özden´e çıkmış ama seçilmesine yetmemişti. Siyaset böyle bir şey işte.Şimdi Ak parti dışındaki partiler, bu santral konusunu, bu kadar oy vermeden önce düşünseydiniz diyorlar. Öyle ya da böyle, olan olmuş. Elimiz kolumuz bağlı duracak mıyız yani. Şimdi birlik olma zamanı. İnanın her türlü onayı alsalar da, ÜNYE VE TERME´DE YAŞAYAN VATANDAŞLAR BİR OLDUKTAN SONRA BU İŞ ASLA OLMAZ. Demokratik yollardan hakkımızı arıyoruz, arayacağız. Olmadı, ilk kazma vurulmadan bu işe hep birlikte DUR diyeceğiz. Bunu diyemediğimiz zaman, ölümlerden ölüm beğenin ey Terme´li kardeşlerim. Nasıl dur diyeceğiz diye düşünmeyin, öncelikle bayanlarımız ve gençlerimiz aktif olarak bu mücadelede yer almak zorundadırlar.

Yanımızda bilinçli, inançlı bir başkanımız var. Her toplantıda fikirlerini dile getirmekten kaçınmıyor. Santrale karşı olduğunu her zaman haykırarak anlatıyor. Terme´yi sülün merkezi yapmaya, Amazon efsanesini kullanarak turizmi canlandırmayı planlıyor. Bize düşen görev, bu konuda 70 bin Termelinin, 150 bin Ünyelinin bilinçli ve toplu hareket etmesidir. Başkanın da yetkileri sınırlı olabilir. Büyük şehir ya da Çevre Bakanlığı bizi pas geçip, onayı verebilir. Hiç önemli değil. Önemli olan Terme ve Ünye´deki oturanların onay verip vermemesidir. Kendimizi ve gücümüzü küçük görmeyelim. 26 Haziran´da Ankara´da bu konuyla ilgili ÇED(Çevre Etki Değerlendirme) toplantısı yapılacak. O toplantıya ilçemizden ücretsiz otobüs kaldırılacak. Samsun milletvekillerinin tamamı da Başkanımız tarafından o toplantıya yerel basın aracılığıyla davet edildi. İnşallah bizleri orada yalnız bırakmazlar. Zaman birlik olma zamanı.
Kalın sağlıcakla?