Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ahmet SEZGİN


5 GÜNLÜK UNUTULMAZ GEZİMİZ

Çok değerli Mustafa Bal dostumla özel arabamızla 26 Nisan Cuma günü Ünye´den başlayıp 5 gün süren seyahatimizde ilk durağımız Çorum oldu.


Çok değerli Mustafa Bal dostumla özel arabamızla 26 Nisan Cuma günü Ünye´den başlayıp 5 gün süren seyahatimizde ilk durağımız Çorum oldu.
Çorum´da yol kenarındaki leblebicilerden hem hediyelik bir şey almak hem de çay içip nefeslenmek için biraz mola verdik. Bu arada üniversite yıllarından arkadaşımız, şu anda Çorum Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı Hocamla buluşup hasret giderdik 28 yıl sonra. Çok sevgili Cengiz Yalçın kardeşimiz başta olmak üzere öğrencilik yıllarımızı yâd edip ortak ülke meseleleri üzerine hasbıhal eyledik. Sevgili Mehmet Tığlı kardeşimizi aynı samimiyet, aynı ideal ve prensiplerle görmek bizi çok mutlu etti. Bizimle yürekten sohbet eden Mehmet kardeşimiz, ikramda bulunmadan bizi salmadı.
Yorucu bir yolculuktan sonra ikinci durağımız Aksaray idi. Çok kıymetli Mustafa Bal kardeşimin sevgili kızı Ceren´in ve değerli eşinin misafiri olduk o gece. Çok güzel ağırlandığımız Aksaray´da deliksiz uyku ve mükellef bir sabah kahvaltısından sonra cumartesi günü saat 10´da Mersin´e doğru yola çıktık.
3 saatlik zevkli bir yolculuktan sonra çok sevgili yeğenim Yusuf ve ailesini Mersin´de ziyaret ettik. Şehit ağabeyimin büyük oğlu olan Yusuf yeğenim ile eşi ve çocuklarının sevinci bizden fazlaydı. Sevgili Zeynep ve Elif Duru´nun çocuksu mutluluk ve yakınlıkları yüreğimize dokundu. Mersin sahilinde arabayla bir tur attıktan sonra bira içilmeyen yerde meşhur tantuniden yiyip bir cafede çay eşliğinde muhabbet ettik. Mersin´i tahmin ettiğimizden büyük ama Batılı bir yaşam tarzında gördük. Karadeniz´in nemli ve soğuk havasından sonra Mersin´de bedenimiz ısındı. Yusuf ve sevgili ailesinin çok samimi misafirperverlikleriyle sıcak muhabbetleri ise yüreklerimizi ısıttı. Akşam Fenerbahçe-Trabzonspor´un maçını televizyondan birlikte heyecanla izledik. Geç saatlere kadar maziyi yâd ettik, çocuklarla oynadık; Mersin´de yeni yaşamaya başlayan yeğenlerimizin intibalarını öğrendik. Güzel bir kahvaltı ve sohbetten sonra 28 Nisan Pazar günü saat 11´de Mersin´den Gaziantep´e doğru yola koyulduk.
Çok değerli öğrencim, eğitimci Nesime Şişman ve sevgili eşi Hüseyin Danacı kardeşimi, samimi davetlerine karşı kendilerine uğrama sözünde durarak Adana/Ceyhan´da ziyaret ettik. Yolda bizi sıcak bir şekilde karşılayan çok değerli öğrencim Nesime ve ailesiyle Ceyhan´da bir cafede oturup hasret giderdik. Merhum Ahmet Şişman ağabeyini yeni kaybeden öğrencime yüz yüze de taziyede bulunmuş olduk. Antep tatlısı ve Maraş dondurması ikramları eşliğinde sohbetimiz de tatlıydı. Kitabımı imzaladığım Muhammed ve Zeynep isimli evlatlarının heyecan ve sevinçleri de unutulmazdı.
Mustafa Bal dostumla 5 gün süren seyahatimizde 5.durağımız 28 Nisan´da Gaziantep oldu. Üniversite yıllarımızda (1986-1987 öğretim yılında) Samsun´da aynı evde çok şeyi paylaştığımız değerli kardeşimiz Ladikli Hasan Hüseyin Süzen´i ziyaret ettik. Sevgili dostumuz ile kıymetli eşi ve muhterem kayınpederi Necip Amcamız bizi samimi ve güzel ağırladılar.Dünyanın en büyük ikinci hayvanat bahçesinde piknik yaptık, öğrencilik yıllarımızı, ortak arkadaşlarımızı yâd ettik.
29 Nisan Pazartesi günü daha önce hiç görüp gezemediğim Gaziantep´i (tarihi Antep kalesini, müzesini, tarihi camilerini, meydanını, çarşısını ..) gezmek de nasip oldu bu vesileyle. Müze ziyaretimizde gördüklerimiz bizi tarihe, gazi şehrimizin verdiği şanlı Millî Mücadele´ye, götürdü. Şehit çocuk Kamil ve annesini, Antepli Şahin Bey´i, nice millî kahramanımızı rahmet ve hüzünle yâd ettik. Tahmin ettiğimizden çok daha gelişmiş gördüğümüz Gaziantep´e özgü yiyeceklerden (fıstık, salça, pul biber, pestil ?) aldık. Kilis 7 Aralık Üniversitesi´nde ?Sınırda Sesler? isimli 3.şiir-şair buluşmasına katılmak üzere öğleden sonra yola çıktık. (Devam edecek.)