Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Seyfi GÜNAÇTI


75´li Demek Sevgi Demektir


Bu ifade, 75´liler oluşumunun Başkanı Hüseyin Bülbül´e ait. Ben de bu görüşe katılıyorum.

O akşam Esma Ercan proğramı başlatıp, mikrofonu Hüseyin Bülbül´e verdiğinde, Başkan söze böyle başladı: ?75´li demek sevgi demektir. 75´li demek dostluk demektir. 75´li demek saygı, dayanışma ve birliktelik demektir.?

Terme Lisesi 1975 mezunlarının 2012 yılında başlatıp, her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiği buluşmaların adıdır ´Yetmişbeşliler´.

Eski Terme Lisesi bahçesinde düzenlenen ilk buluşmada, basın temsilcisi olarak ben de bulunmuştum. O buluşmanın şahit olduğum hemen her anını hatırlıyorum. Çünkü bende çok olumlu etkiler bırakmıştı. Onlar sohbet ederken, sınıflarını gezerken, yeni binanın salonunda sınıf yoklaması alınırken ben de onlardan biri gibi duygulanmıştım.


2013 yılında ara verilen buluşma, sonraki yıllarda farklı mekânlarda, farklı uygulamalarla hayat buldu. 2014 yılındaki buluşma 4-5 Ağustos günlerinde Giresun gezisi şeklinde gerçekleştirildi. 2015 buluşması, Temmuz ayında Sinop´a gezi düzenlenerek yerine getirildi. 2016´da sırada Terme vardı. 10 Temmuzda Soğancı Park Kule Restoranda bir araya gelen 75´liler, sonraki günü Niksar- Amasya gezisi ile değerlendirdiler. 04.08.2017´de Samsun Meşe Tesisleri 75´lilere ev sahipliği yaparken, 2018´de sırayı yine Terme aldı: Divan Restoran.


Bu bilgileri; İsa Karataş´ın hazırlayıp sunduğu ´Bir 75´liler Hikâyesi´ başlıklı sinevizyon gösteriminden öğrendik.


Geçen sene olduğu gibi bu sene de onlarla beraber olma şansını yakaladım. Saat 17.40´da Alaaddin Bacacı ve eşi ile salona girdiğimizde Hüseyin Bülbül ve Zekâi Altunpala, basın köşesini düzenlemekle meşguldü. 3-5 kişi de masalarda oturuyordu. Saatler ilerledikçe masalar dolmaya başladı.


Her buluşmada yeni kişiler tanıyordum. Cüsseli yapısı ile Halil Akdağ´ı ilk defa görüyordum. Candan Özeren Kaya da ilk defa katılanlardandı. Konuşması sırasında ?Dursun Şolt hocamızla İstanbul´dan aynı uçakla geldiğimizi salona girince fark ettim? deyince Dursun Hoca´nın da bu buluşma için İstanbul´dan geldiğini öğreniyorduk. Ankara, Antalya gibi uzak şehirlerden gelenler de vardı. İsa Karataş ise her zaman olduğu gibi yurt dışından, Almanya´dan katılıyordu. Almanca Öğretmeni Rahmi Balaban ve Türkçe Öğretmeni Semra Öztürk de ilk defa katılanlardandı. Remzi Özçelik ve Yıldız Başar, hazır bulunan diğer hocalardı.


Eğlence bölümüne geçildiğinde Hüseyin Bülbül, ?Assolist Fevkiye, sahneye buyur? dedi. Ardından Seniha Sevindik ve Nahide Dinler´i de davet etti. Üçü de okudukları şarkıları çok güzel icra ettiler ve salondan hararetli alkışlar aldılar. Öyle ki, radyo sanatçılarını aratmadılar.


?Fevkiye Özden assolistti, tamam. Ancak proğramdan sonra Nahide Dinler´e, ?Madem bu kadar güzel söylüyordunuz, neden ilerisine gitmediniz? demekten kendimi alamadım. Sebahattin Hafızoğlu da türkülerden bir demet sunmuş ama ben o sırada telefona cevap vermek için dışarı
çıkmıştım.


Sonra oyun havası çalmaya başladı. 75´liler bu alanda da hayli maharetli olduklarını gösterdiler. Özellikle Hüseyin Bülbül, Fevkiye Özden, Leyla Çavuşoğlu ve Sebahattin Hafızoğlu bir adım önde görünüyordu.


Başkaları da buluşmalar düzenliyor, mezuniyet yıldönümlerinde bir araya geliyorlar. Fakat benim gördüklerimden hiç biri 75´liler gibi olmuyor. Düzenleme, çalışma, gayret, fedakârlık, anlayış ve samimiyet. Bunlar bir araya gelince sonuç da güzel oluyor.


Bir de şöyle düşündüm. Buradakilerin her birinin farklı siyasi düşünceleri, farklı hayat tarzları, farklı dünya görüşleri var. Fakat konu buluşma, anıları tazeleme ve muhabbet olunca, farklılıkları geride bırakarak bir araya geliyorlar. Belki 75´lileri farklı kılan da budur.


Hepsinin davranışları içten. Şahsen ben öyle gördüm. Hatta proğram sonunda birbirlerine sarılıp vedalaşanlardan bazılarının bir müddet sonra salona dönüp tekrar vedalaştıklarına şahit oldum. Bunda elbette yönetimde yer alan Hüseyin Bülbül, Esma Ercan, İsa Karataş, Zekai Altunpala,

Alaaddin Bacacı ve Cemal Akyazı´nın olumlu tutum ve davranışlarının rolü olduğunu düşünüyorum. Bu birlikteliği ve samimiyeti sağladıkları için kendilerini tebrik ediyorum. Böyle güzelliklerin ülke geneline yayılması ne kadar iyi olur.


Mutlu, huzurlu ve sağlıklı daha nice buluşmalar dileğiyle.