Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ahmet SEZGİN


   “1975'TEN GÜNÜMÜZE TERME İMAM-HATİP LİSESİ” KİTABI HAKKINDA (2)    

   “1975'TEN GÜNÜMÜZE TERME İMAM-HATİP LİSESİ” KİTABI HAKKINDA (2)    


  “Böyle kapsamlı bir hatıra kitabını önümüze koyanı görmedim, var olduğunu da sanmıyorum. Bu iş aşk, sabır, direnç ve büyük çalışma ister ki, bunların hepsini üzerinizde mecz etmişsiniz maşallah.1975'ten Günümüze Terme İmam-Hatip Lisesi kitabını yıllarca üzeri küllenmiş, unutulmaya yüz tutmuş hatıraları, âdeta tespih tanelerini bir ipliğe dizip açığa çıkarır gibi, ilim yoluna çıkan, ürkek, tedirgin, gözleri ışıl ışıl, boncuk boncuk insana bakan o masum yüzlerin önümüze servis edilmesi, bende çok küllenmiş hatıraların açığa çıkması yönünden önemli buldum. Yıllarca beraber olduğumuz birçok arkadaşın yüzleri unutulmaya yüz tutmuşken yeniden simaları görünce bende unutulmuş hatıralar yeniden canlandığı için çok önemli buluyorum bu kitabı. Bu muhteşem kitap ve albümün ilk olduğu için son olmayacağı ve bundan örnek alarak diğer imam-hatip liselerinin böyle bir hatıra kitabı çıkaracaklarına inandığım için de bu kitap bence çok önemli. Allah, ömrünüze bereket versin.” (Cengiz GÜL)
     “Fazlaca emek verilerek ortaya çıkan bu kitap, beni meslek hayatımın en kıymetli yıllarına götürdü. O yıllarda görev yapan tüm meslektaşlarımın Terme İ.H.Lisesi öğrencilerine ahlaklı, erdemli ve çalışma azmi vermeyi en önde tuttukları bir gerçektir. Bu okulda çalıştığım on yılda öğretmenlerin en samimileriyle çalışırken onlarca güzel hatıra biriktirdim. Bu eser, beni o güzel hatıralara götürdü. 1982-1990 yılları arasında tüm arkadaşlarım tek hedef olarak Terme İ.H.Lisesinde öğrencilerinin başarısını hedef almıştı. Bunun en canlı şahidi olmamın gururu ve mutluluğu içindeyim. Bu eserle o yılları tekrar hatırladım.” (Mahmut UZUNSOY)
     “Göndermiş olduğunuz 1975'ten Günümüze Terme İmam-Hatip Lisesi adlı eserinizi aldım. Yaptığınız hizmet, harcadığınız emek insan üstü bir gayretin ürünüdür. Allah sizlerden razı olsun. “ (Mustafa ERTİM)
     “Göndermiş olduğunuz kitabı aldım. Beni 45 yıl geriye götürdünüz. İlk öğretmenliğim ve yedi yılım Terme İmam-Hatip Lisesinde geçti. O yılları hiç unutmadım. Kitabın her sayfasına bir film şeridi gibi baktım. Okulumuz, sizler, öğretmen arkadaşlarım, bayramlar, sizlerin başarıları…Bayramları anlamlı kılan Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiiri, Necip Fazıl Kısakürek'in Sakarya şiiri, hafızalardan silinmeyen o günler... Hepsini büyük emek vererek hazırlamışsınız. Emeği geçen herkese teşekkürler ederim.” (Ruhiye SAYILIR)
     “Büyük emek vererek hazırladığınız albümü aldım. Gerçekten çok güzel olmuş. Şahsında emeği geçen herkese kalpten çok teşekkür eder, tebriklerimi sunarım.Gerçeği söylemek gerekirse anılarımın en az olduğu yer Terme. Bu eserin sayesinde o karanlık dönemde bile sevilecek ne kadar güzelliklerimizin, anılarımızın olduğunu fark ettim. Unuttuğumu sandığım arkadaşlarımı, öğrencilerimi unutmamışım. Bunu size ve bu kıymetli kitaba borçluyum. O günleri tekrar yaşadım. Meslek hayatımın en güzel hatırası.” (Fehmi BAFRA)