Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


AĞLAMA DEMENİN NE FAYDASI VAR-2


Terme´nin yıllardır geri kalışının nedenini birçokları söylüyor. Söylüyor da çözümü sağlayacak öneri yok.

Terme´nin içinde ?akıllı´ da çok. 

Terme´nin kalkınması için kurulan derneklerin amacına uygun aktif faaliyetleri yok. Derneklerde görev almalarına rağmen, sadece topluma şirin görünmek egosu içindeler.

Dernekler ve odalar bir yerde neden kurulur? Çünkü amaçları vardır. Amacını benimseyenler bu işin sevdalısıdır. Ben Terme´de bu sevdayı göremiyorum.


Turizme açılması gereken bir çok değerimiz var. Bunların bugüne kadar hayatiyete geçirilmesi için en ufak bir hareket olmadı, olmuyor da.


Esnaf, ?Ben bittim.?diyor. Sesine kulak veren yok. Ulusal marketler halen şehir içinde bir bir dizilmeye devam ediyor.


?Tarım bitti? deniliyor, hiç kimsenin umurunda değil.


Bizde tarım halen yeraltı sularının kullanılmasıyla yapılırken; komşularımız da ise drenaj kanalları ve sulama kanallarıyla yapılıyor. Biz hala birbirimizle didişmeye devam ediyoruz. Bu mantıkla nereye varacağız?


Komşularımız değerlerine dernekler vasıtasıyla sahip çıkıyor. Olmayan tarihi isimleri tepelerine, yaylalarına vererek turistleri ilçelerine çekmeye çalışıyor.


Bizde yatırımlar bir bir kaçarken hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Ama fiskos masalarında işsizlikten yakınmaktan da geri kalınmıyor.


Beyler, gelin birlik olalım. Hizmetlerin akışını hızla sağlamaya çalışlım.


Dün, televizyonda Gençlik ve Spor Bakanımız bölgemize gelen yatırımların hangi ilçelere geldiğini sayarken, Terme´yi unuttu. Ben buna üzüldüm. Acaba siz üzmediniz mi?


Terme´de hizmet aşkıyla yanan, dışarıda adamları ve bürokratlarımız var. Gelin onlara sahip çıkalım.


Çevremizde komşularımız dernekler aracılığıyla hemşehrilerini bir araya getirip memleket sevgisini pekiştirirken biz ne yapıyoruz?


Gurbetteki o değerleri bir bir tespit edip, memlekete davet ederek yabancı kaldığımız hemşehrilerimizle senede bir defa olsun bir araya gelsek olmaz mı?


Ne güzel pirincimiz var. ?Altın Pirinç Festivali? yapalım. Onları da bu festivale davet ederek çoluk çocuklarıyla ağırlayalım.


Ben sadece hatırlatmak istiyorum. Orada burada yakınmanın gereği yok. Tek sözüm ?ağlama demenin ne faydası var.?

Suskun kalmayın, sevginiz bol, neşeniz daim olsun.