Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Seyfi GÜNAÇTI


Anlamlı Bir Ziyaret


Bir ana babanın en büyük mutluluğu, evlatlarının mürüvvetini görmektir. Öğretmenlerin mürüvveti de, öğrencilerinin önemli mevkilere geldiğini görmesidir. Öğretmenlerin, öğrencilerine sıkça söylediği sözlerden biri de budur:
?Sizin okuyup adam olmanızın bize doğrudan bir getirisi yoktur. Lâkin, yarın sizleri önemli mevkilerde görmek bizi ancak mutlu eder.?

Bu, lâf olsun diye söylenmiş bir söz değildir. Gerçeğin tâ kendisidir

Geçen hafta, Samsun Tülay Başaran Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Selim Eroğlu ile ben de bu mutluluğu yaşadım. Bir eski öğrencimizi, Ali Osman Bulat´ı Gümüşhacıköy´de kaymakamlık makamında ziyaret ettik.


Kimdir Ali Osman Bulat?


Ali Osman Bulat, Terme Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi 2009 yılı mezunlarındandır. Ünye´den gidiş geliş yaparak okulunu bitirmiştir. Hem benim hem de Selim Bey´in öğrencisidir. Liseden sonra yüksek okulu bitirmiş, sınavlarda başarı göstermiş ve kaymakam olmaya hak kazanmıştır. Allah yolunu açık etsin.


Balışeyh Kaymakamı iken kendisini ziyaret etmeye karar vermiştik. Balışeyh Ankara´ya yakın bir ilçe. Oraya kadar gitmişken Ankara´ya da uzanacak, bazı dost ve tanıdıkları ziyaret edecektik. Biz daha ziyaret tarihini belirlemeden
Amasya´nın Gümüşhacıköy ilçesine atandığını öğrendik. Yaz tatilinde ziyaret edecektik ama gerek onun izne ayrılması ve gerekse araya kurban bayramının girmesi bu ziyareti geciktirdi.


Nihayet, kurumlarımızdan izin alarak 13 Eylül Perşembe günü Selim Bey´le yola çıktık. İki öğretmen arkadaşı da davet ettik ama onlar katılamayacaklarını bildirdiler.


Tam öğle arası Gümüşhacıköy Kaymakamlığı´nın önüne vardık. Fakat Kaymakam Bey yerinde yoktu. Halbuki biz çarşambayı önerdiğimizde, o gün proğramının yoğun olduğunu söyleyerek bizi Perşembe günü bekleyeceğini belirtmişti. Sonra öğrendik ki, kendisini Vali Bey çağırmış. Eeee? Ne de olsa kaymakam. Durumu senin benim gibi olmaz. Her an proğramda olmayan bir görev çıkabilir.


Kendisi yoktu ama elemanlarını görevlendirmişti. Yazı İşleri Müdürü Kadir Bey bizi aldı ve yemeğe götürdü. Biz yemekte iken onun döndüğünü öğrendik. Hükümet Konağı´na geldiğimizde bizi bahçede bekliyordu. Hoş beş edip sarıldık. Daha önce de öğrencilerimizden kaymakam olan, emniyet müdürlüğü yapan olmuştu ama öğrencimiz olan bir kaymakamı ilk defa görev yerinde ziyaret ve tebrik ediyordum.


Sonra makama çıktık. Burada da saygısını gösterdi, ısrar etmemize rağmen makamına oturmadı, geldi bizim yanımıza oturdu. Burada da ikramlar devam etti.


Ali Osman lise yıllarını unutmamış ki Selim Bey´in, ?Ben öğrencinin atik, dakik ve pratik olanını severim? sözünü hatırlattı. Ben de kendisine mezun olduğu yıla ait sınıf listesini ve Terme Bilgi Gazetesi´nin son sayısını ile Terme Bilgi
Pınarı Dergisi´ni takdim ettim.


Sohbet uzayıp gidiyordu ki sekreter, ?Efendim, sizi spor alanında bekliyorlar? deyince kalktık ve birlikte spor sahasına gittik. Tesadüf bu ya, o gün karakucak güreşleri varmış. Belediye Başkanı Hanım, Kırkpınar´ın ünlü başpehlivanlarını davet etmiş. Son senenin şampiyonu Orhan Okulu´dan, önceki şampiyonlar Recep Kara ve Fatih Atlı´ya kadar daha pek çok başpehlivan vardı.


Selim Bey halinden memnundu. Ben kaymakamla CHP İlçe Başkanı arasında otururken o da Belediye Başkanı´nın yanına oturmuş ve başkanla sohbeti koyulaştırmıştı. ?Ayrılmak için izin isteyelim? dediğimde, ?Seyfi Bey, Terme´de olsak bu gibi proğramları ancak arka sıralarda seyrederiz. Bak, burada Kaymakam ve Belediye Başkanı ile ön sıradan güreşleri seyrediyoruz. Başpehlivanların madalyalarını takalım da öyle ayrılırız? dedi.


Saat 17.00´ye geliyordu ve bizim Terme´ye kadar hayli yolumuz vardı. İzin isteyerek güreş alanından ayrıldık.


Biz bu ziyaretten ve gördüğümüz ilgiden memnunduk. Umarım Kaymakam Ali Osman Bulat da öğretmenlerinin ziyaretinden memnun kalmıştır. Bu vesile ile bir kere daha kendisini tebrik ediyor, üstün başarılar diliyorum.


Pazartesi başlayan 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.