Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


ANLATAMADIM


Sevgili okuyucularım;
yıllardır bir gazeteci olarak Terme için ne gibi gelişmeler olmuşsa hep toplumu haberdar ettim.
Ne oldu?
Sanki üstlerinde ölü toprağı var. Hiç bir yanıt alamadım.
Toplum, öyle hale gelmiş ki görmüyor, duymuyor, konuşmuyor.
Kardeşim, Terme´de son günlerde giden onlarca yatırımın yanında, onlarca da kurumlar tek tek komşu ilçelere taşınıyor. Sanki Terme´de deprem var. Doğru, deprem var!
Toplum ve esnaf nerede, neden ses çıkartmıyorlar? Kim korkuttu onları?
Siyasette derseniz, büyük boşluk var.
Muhalefet yok, iktidarın da sesi yok. İktidarı çalıştıran, muhalefettir.
Yörelerin de kalkınmasında en büyük etken, liderdir. İlçemizde bu yetenekte hâlâ birileri yok. Olmadığı için de hep çalışmalarımız bölük pörçük.
Sivil Toplum Örgütlerine gelince, seçim zamanları boy gösteriyorlar daha sonra hiç meydanlarda yoklar. Onlar bir yörenin can damarıdır. Onların da sesleri neden çıkmıyor, anlamıyorum. Acaba, onlar da mı çekiniyorlar?
İlçemizden başka yerlere taşınan kurumların, personeliyle birlikte gittiğini düşünelim. Şu günlerde de Yurt-Kur´un Çarşamba´ya taşınacağı sesleri gelmeye başladı.
Her yöre kendi bölgesinin rant gelirlerini düşünüyor. Acaba bizimkiler neyi düşünüyor?
Bakınız, ilçemizden bir dernek grubuyla birlikte Vezirköprü gezisi düzenlemiş. Orada gördüklerini anlatan kardeşlerimiz, hayretlerini gizleyemiyorlar. Orada eski tarihi bedestanlar yani paşaların bıraktığı miraslar değerlendirilmiş ve turizme açılmış. Yüzlerce kişinin çevreden ziyarete geldiğini anlatıyorlar.
Peki, Terme´nin tarihi miraslarını değerlendirsek o gördüklerinin on katını kazanamaz mıyız?
Fakat sivil toplum örgütlerinden bir kısmı her nedense yapılacak değişikliklere karşı çıkıyorlar. Neden karşı çıktıklarını söylemiyorlar.
Terme´de, kim ne derse desin, Amazon Festivalini gündeme taşımak boynumuzun borcu olmalıdır. Ama bir gün olacak. O tarihi mirasın figürü de meydana dikilecek.
Yarınınız bu gününüzden güzel olsun. Sağlıcakla kalın.