Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


ARTIK GÖREV ZAMANI

Mazbatasını alan belediye başkanı seçilen Ali Kılıç öncelikle ekibi ile birlikte Ak Parti ilçe binasında basın toplantısı düzenledi.


Mazbatasını alan belediye başkanı seçilen Ali Kılıç öncelikle ekibi ile birlikte Ak Parti ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Ardından Terme Cumhuriyet ve Milli İrade Meydanında bekleyen topluluğa seslendi.
Ali Kılıç ve ekibi, belediye binası önünde eski belediye başkanı Şenol Kul tarafından karşılandı.
Şenol Kul, yaptığı konuşmada Terme´de birçok hizmete imza attıklarını ve şeref bayrağını göndere çektiklerini söyledi. Bundan sonraki çalışmalarda da Ali Kılıç´ın yanında ve her zaman destekçisi olacağını belirtti.
Belediye başkanı Ali Kılıç da, eski belediye başkanı Şenol Kul´dan aldığı bayrağı, daha yükseklere taşıyacağını söyleyerek kendisine bugüne kadar yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Ali Kılıç, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.
Değerli okurlarım; şimdi de sözüm muhtarlara.
Muhtarlarımızı mazbatalarını aldıktan sonra onları şık giysiler içerisinde görmek çok hoşuma gitti. Bu pilde hayat var, dedim. Muhtarlarımızı öyle heyecanlı gördüm ki bir an önce çalışmaya endekslenmişler.
Muhtarlarımız şunu iyi bilmeli. Eskiden muhtarlare fazla değer verilmezdi. Sayın cumhurbaşkanımızın muhtarlarımıza bürokratik kimlik vermesinin ardından muhtarlarımız belirli bir saygınlığa kavuştu. Artık muhtar olmak da öyle kolay eğil.
Devlet onlara bürokratik kimlik verirken, onların maaşını, sigortasını ve silah taşıma ruhsat ödeneğini de karşılamayı taahhüt ediyor.
Öyleyse, muhtarlarımızın da, iki karpuzu bir koltuk altına sığdırırmışçasına ikinci bir işle uğraşmaması gerekiyor.
Muhtarın, öncelikle mahallesini geleceğe en güzel şekilde taşıması gerekiyor.
Muhtarlarımız, bir mahallenin annesi, babası, ağabeyi, amcası olduğunu bildiği gibi, devlet adına bürokratın en üst kesimindeki yetkililerin yetkilerine sahip olduklarını da unutmaması gerekiyor.
Muhtarlarımız, mahalle halkının gönlüne mutlaka girmeye çalışacak birlikteliği sağlamalı, haftada bir olmasa bile ayda bir defa toplantı düzenlemeli ve mahalle sakinlerinin dertlerini, isteklerini dinlemelidirler.
Bunlar beni nacizhane tavsiyemdir.
Göreviniz hayırlı olsun. Unutmayın ki günler tez geçer.
Bir seçim bitti ama diğer seçim çoktan başladı. Hatırlatması benden.
Yarınınız bugünden güzel olsun.