Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Seyfi GÜNAÇTI


Aşk mı dediniz?


Haftalık ilişkiler magazin basınında ?aşk? kelimesi ile ifade ediliyor ya, çok rahatsız oluyorum. 

?x ile y arasında yeni bir aşk başladı!?

Bu nasıl bir aşk ki, biri bitmeden diğeri başlıyor.


İnsan sevdiğinden ayrılsa yahut onu kaybetse, sevgilisi ile birlikte sevgisi de anında biter mi? İnsan sevdiği kişiyi öyle kolay unutabilir mi?


Sevgi o kadar basit bir şey mi?


Ama magazin dünyasının aşkları çok hızlı! Teknolojiye de uygun! Biri biter bitmez, aradan hafta geçmeden diğeri başlayabiliyor. Öyleleri var ki, nasıl oluyorsa senede birkaç kere âşık(!) olabiliyor.


İnsan bu kadar sık âşık olabilir mi?


Bence, hayır.


Yıllar önce Türkiye Gazetesi´nde bir köşe yazarı vardı: Ali Sami Alkış. Daha çok spor üzerine yazıyordu. Arada farklı konularda da yazılar yazardı. Onun hayli sayıda yazısını saklamışımdır. Bunlardan biri de haftalık aşklar(!) üzerine yazdığı yazıdır. O, bu yazısında şöyle diyordu:


?İnsan hayatta bir kere aşık olur. Bilemedin iki? Öyle otomatiğe bağlanmış gibi insan devamlı âşık olmaz ki!..?


Ne güzel söylemişsin sen, Ali Sami Alkış.


Sen ?olmaz!? demişsin ama magazin dünyasının elemanları oluyor işte?


Eğer onların ilişkileri aşk ise ben artık âşık olmayacağım!


Magazin dünyasında yaşanan ve adına ?aşk? denen eylemleri, ben sevgi özlü görmüyorum. Ali Sami´nin dediği gibi, insan hayatında bir kere âşık olur, bilemedin iki. Fakat bunlar ne hikmetse(!) bir ayda iki defa aşık olabiliyorlar.

Hatta ?Ne olur, ne olmaz! Birini kaybedersem bari diğeri elimde kalsın? misali, sevgilinin birinden ayrılmadan diğerine transfer olabiliyorlar!


Konumuzu örneklerle anlatmaya(!) çalışalım.


Magazin dünyasından bir kadın. Adını değiştirerek vereceğim. Hoş, aynısını versem de bir sakıncası yok. Çünkü onların isimleri ve ilişkileri çarşaf çarşaf internette dolaşıyor. Yazın birinin adını Google´a, şeceresi gelsin karşınıza!

Neme lâzım, isimlerini vermeyi ben kendi açımdan sakıncalı buluyorum.


* Sosyetik güzel Dilber Derici, yaklaşık bir yıldır şarkıcı Yekta ile gizli bir aşk yaşıyordu. (Akşam, 05.01.2006)


*Sanat ve sosyete dünyası bu aşk haberiyle çalkalanıyor. Geçtiğimiz yıllarda şarkıcı Yekta ile aşk yaşayan Dilber Derici´nin adı, şimdi de ünlü popçu Kaan Batı´yla anılmaya başlandı. (23.08.07)


* Dilber Derici ile iki yıl büyük aşk yaşadığı sevgilisi Melih German üç hafta önce ayrılmıştı. Ayrılığın ardından görüştüğüm German´ın sanki sevgilisiyle barışmak ister gibi bir hali vardı! (11 Aralık 2008)


* Geçen Kasım ayında flört etmeye başlayan Dilber Derici ile Taşkın Egemen´in aşkı doludizgin devam ediyor.? (Sabah Günaydın, 02.04.2009)


Görüyorsunuz değil mi? 4 seneye 4 aşık sığdırmış güzelimiz! Bunlar bizim duyduklarımız. Ya bilmediklerimiz!


Bunlar aşk değil ama ne yazık ki onlar bu ilişkilerini ´aşk´ kelimesi ile ifade ediyorlar. Ben o zaman, ?Yazık oldu aşka! Aşk, bu kadar ucuz harcanmamalıydı? diyorum.


Oysa gerçek aşklar öyle mi
?

Mecnun, çöllerde Leyla´sını ararken yıllarını tüketmiş. Ferhat, Şirin´e kavuşmak için yıllarca kayalarda su kanalı açmakla uğraşmış. Ya Aslı ile Kerem´in hikayesi?

Onlara saygı duyulur.


Onlara şapka çıkarılır.


En güzeli de ?Allah aşkı.?


Ne mutlu bu aşkı hissedebilenlere!