Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Yılmaz İMANLIK


AŞKTA LİMON TADI -2


Fakir ama gönlü zengin gerçek dostlarınız?

Ne büyük bir zenginliktir onlar. Dostlar varsa her şeyiniz var demektir. Zamanı geldiğinde mal mülk insanı terk eder ama dostlar, öldükten sonra bile Fatihalarla hatırlamaya devam edecektir sizi.

Gerçek dostlar birbirini hiç görmese de kalpten kalbe sağlam bir köprü kurabilirler. Önemli olan kalplerin birlikte olmasıdır.


Hayat yolunda ilerlerken belli bir noktaya geldiğinizde arkanıza dönüp şöyle bir bakın. Dostlarınıza bakın? Ya da dost bildiklerinize? Onların size sunduğu tebessümlerin tazeliğini koruyup korumadığına bakın. Mevsimi geçtiğinde solan güllere özenip özenmediklerine bakın. Kim bilir belki de hayatınızdaki dost listesini yeniden gözden geçirmenin ve bazılarını değiştirmenin; yola yeni dostlarla devam etmenin zamanı gelmiştir. Aynı şehrin bembeyaz bulutlarının altında düşlerinizi birlikte yıkadıktan sonra başka şehrin yağmurları sizi alıp götürmüşse bu, paylaştığınız gök kubbenin kalbinde oluşan ilk çatlaktır belki de.


Her sabah birbirinize verdiğiniz selam sıcaklığını yitirmişse- ki ayrılıklarla mutlaka yitirecektir- yüreğinizi ısıtan en önemli ateş sönmüş demektir. Yoksa uzaktan, sırf ayıp olmasın diye gönderilen selamlar içinizi ne kadar ısıtabilir ki?


Dostlarımızla aynı heyecanı paylaşmayı yitirdiğimizde, aynı baharın güllerini koklamayı bıraktığımızda, aynı yağmurlarda ıslanmaktan üşenmeye başladığımızda o dostluğun devam etmesi için bir sebep kalmış mıdır?


Dostların da eşyalar gibi, elbiselerimiz gibi eskiyebileceğine ihtimal vermek ne acıdır değil mi? Acı ama gerçek! Belki de eşyalarımızı zamanla yenilediğimiz gibi dost listemizi de yenilememiz; eskiyenleri, gereksizleri, dostluğumuzu hak etmeyenleri hayatımızdan çıkarmamız gerekir.


Hayatımızda dost gibi görünen birçok kişinin yerine, gerçekten dost olduğuna inandığımız birkaç kişi yeterli değil midir bize?


Dostlukları devam ettirmek, düz yolda araba sürmek gibidir. Fren mesafesini hesaba katmazsanız kaza yapabilirsiniz.

Dostlarınızla aranızdaki mesafeyi iyi ayarlamazsanız beklemediğiniz bir anda kalbiniz kırılabilir.


Öyleyse kimseye hak ettiğinden fazla değer verme dostum?


İşte dost görünen insanların gözünde çoğu zaman limon yerine konulduğumu hissederim ben de. Bu bana çok koyar.

İnsanların işlerine yaradığınız müddetçe sizden iyisi yoktur. Köprüyü geçinceye kadar siz ?canım cicimsinizdir.? Karşıya geçince yine sizi yabancılaştıran insanlar sert bir kaya parçası gibi çarpar yüzünüze. O insanı artık tanıyamazsınız.

Limon yerine konulduğunuzu fark edersiniz ama iş işten geçmiştir.


Sahi sizin de limon yerine konulduğunuz oldu mu hiç?