Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Zeki ORDU


ASLAN DOĞAN

ASLAN DOĞAN


Ne zaman bir resmi daireye yolum düşmüşse beni çağırmışlardır. Gidişim kanuni zorlamalardan ileri gelmektedir.
Ortaokul ve lise talebesi iken müdür odasına birer kere yolum düşmüştü. İkisinde de beni hiç ilgilendirmeyen bir meseleden dolayı çıkan münakaşanın şahidi olmaktı. Yani birileri kavga ederken ben de onların görüş alanında olmam bu mecburiyeti getirmişti.

Ne kimseyi şikayet ettim, ne kimse beni. Öyle iş falan da takip etmişliğim yok. Ya göreve başlamışımdır ya da görevden ayrılmış. Velhasıl resmi daireleri tabelalarından okurum çok defa.
Gelelim sadede…

Sizi “ilçeden” istiyor haberi üzerine Terme İlçe Müdürlüğünde buldum kendimi. Şube müdürümüz Sayın Aslan Doğan Terme İlçe Zümre Başkanlarıyla bir toplantı yapacakmış. Biz de gittik. Aslan Beyi daha önce hiç görmemiştim. Toplanılan odaya vardık. İlçeye yeni geldiğimden hiçbir arkadaşı tanımıyordum. Toplantı sebebi Samsun`da yapılacak olan il zümresinde görevlendirilecek olan kişi seçilecekmiş.

Bir şekilde bizi seçtiler.
Daha sonra Aslan Beyin odasına gittik. Bana yapmam gerekenleri söyledi. başta da ifade ettiğim gibi çok az uğradığım bu tür yerlerde emir verilir gibi konuşmalar dinlediğim için yine aynı olacak sandım.
Öyle olmadı.

Sanki senelerdir tanışıyormuşuz gibi davrandı. Yadırgadım. Ömür boyu emir almak ve sebepsiz azar işitmek bize öğretilmişti sanki.
Çok net ve anlaşılır bir şekilde izahatını yaptı. Rahatlamıştım. Bir o kadar da bir ilçeyi temsil etmenin yükü binmişti omuzlarıma. Usulca yanından ayrıldım.
Kendimce çalışmalara başladım. Yaklaşık bir hafta sonra taslak çalışmamı kendilerine arz ettim. Yer gösterdikten sonra çalışmalarımı okumaya başladı. Ara sıra bir yerleri çiziyordu. Ne yalan söyleyeyim iş olsun diye çizdiğini düşünüyordum. Malum bazıları ne yapsanız hep yanlış bulurlar ya o misal yani.

Son satıra gelmiş olmalı ki bana metindeki eksik yerleri gösterdi. Öyle tahmin ettiğim gibi iş olsun diye çizilmemişti. Zaten satır satır okumasından işi ne kadar ciddiye aldığı belliydi. Güven verici bir hali vardı. Çok münasip bir lisan ile bana yapmam gerekenleri söyledi. Çalışmayı genel olarak beğendiğini belirtti.

Tekrar ayrıldım. Uzun süreli bir çalışmanın ardından tekrara huzuruna vardım. Yine okudular. Beğendiğini belirtiler. Biz Samsun`un yolunu tuttuk. Yapmış olduğumuz çalışmaları sununca; diğer ilçelerden gelen temsilciler “Bizim ki Terme`nin ki değil” diye başlayan cümleler dediklerinde omuzlarımdan yük kalktı.

Her şey Aslan Doğan Beyin güven verici ve yapıcı tutumundan kaynaklanıyordu. İlk defa gördüğüm bu amirimin muhatabını ciddiye alması beni etkilemişti. Hem güven verdi hem de sorumluluğumu artırdı. Sonu güzel bitti ya o daha mühim bizim için.
Bu zamana kadar nerelerde çalıştı bilemiyorum. Zaten çalışama zamanlarımız dışında da çok sık görüşemiyoruz. Kendisine bize güveni ve göstermiş olduğu ilgi için teşekkür ederim. Ben her ilçenin bir Aslan Doğan` ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Görevinde başarılar diliyorum.