Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ahmet SEZGİN


BABAMIN VEFATI VESİLESİYLE


Çok sevgili babamın vefatı sebebiyle cenazemize bizzat iştirak eden, babamızın ruhu için okunan Kur´an ziyafetlerine katılan, evimize gelerek, telefon ederek veya mesaj yazarak rahmet ve sabır dualarıyla bizlere taziyelerde bulunan vefalı akrabalarımıza, güzel dostlarımıza, hayırlı komşularımıza, İlçe Millî Eğitim Müdürümüz ile değerli idareci ve meslektaşlarıma, Terme Kaymakamımız ile Belediye Başkanımıza, Terme Emniyet Müdürüne, Terme Garnizon Komutanına, Terme Meslek Yüksekokulu Müdürüne, Samsun Özel Harekat Şubesine, Terme Bilgi Gazetesine, , Kur´an´ı hatmedip sevabını babama bağışlayan gül yürekli öğrencilerime, bütün gönül dostlarına çok teşekkür ederim.

Rahmetli babam hakkında çok anlamlı şeyler yazıp bizlere taziyede bulunan güzel insanlardan, gönül dostlarından bazılarının sözlerine burada kısaca yer vermek istiyorum:

?Allah, senden razı olsun benim Nasrettin Hocam, canım dedem. Bize çok şeyler kattın. Senin güzelliklerini hiçbir zaman unutmayacağız canım dedem. Rabbime senin gibi bir dedeyi bize nasip ettiği için sonsuz şükürler olsun. Mekânın cennet olsun.
Rabbim, sana rahmet eylesin.? (Furkan Sezgin)


?Celâl Amcayı iyi bilirdik, baba dostu sayardık, çok sofrasına oturduk. Rabbim babanızın iyiliklerini, çektiklerini günahlarına kefaret eylesin. Rabbim, Celal Amcaya gani gani rahmet eylesin. Peygamber Efendimize komşu eylesin. Ayşe teyzeye ve bütün evlatlarına, torunlarına ve akrabalarına sabr-ı cemiller ihsan eylesin.? (Mustafa Bal)


?Sizin babanız, bizim de kıymetlimiz Celal Amca, emsali olmayan büyüğümüzdü. Her ziyaretimde yüzümde tebessüm olmadan ayrılmazdım yanından. Her sohbeti ders niteliğinde ender insanlardandı. Düşündürürdü, güldürürdü. Dünyaya geldiği gibi çocuk masumiyetiyle Rabbimize kavuştu. Rabbim, Şehit Mustafa Rıfat abimle, Peygamberimizle mekânını bir eylesin. Sizlere de sabır versin.? (Sevgi Can Güçlü)


?Allah´ım, çok sevdiğim, saydığım Celal Amcama rahmet, misafirliğini âli eyle. Taksiratını af eyle. Makamını Cennet-i âlâ eyle. Geride kalan tüm akraba ve sevenlerine sabır ve ferahlık nasip eyle. (Piri Ayçiçek)


?Hacı Amcam, içindeki çocuğu hiç bırakmadan yaşadı. Suçlarınızı söylerken bile öylesine ince, kırmadan dökmeden, doğruları anlatarak, dediklerine inandırarak, kendi suçlarınız karşısında, kendinizin bile gülümsemenize sebep olurdu. Uğurlar ola çok güzel insan, sohbetine doyamadığım Hacı Amca. Allah´ım rahmet eylesin.? (Meliha Uzun)


?3 yıl Terme/Fatih Camiinde cemaatim oldu. 30 yıldır mahallede komşum olan Hacı Celal Amcam, çok sevecen, şakacıydı. Rabbim, ölmüşlerimizin kabirlerinin mübarek geceler hürmetine Cennet bahçelerinden bir bahçe eyle.? (İshak Şahin)


?Onun hem dünyada hizmette ve hürmette kusur etmeyen hayırlı bir evladı, hem de onu ahirette karşılayacak şehit bir evladı var. Gözünüz arkada kalmasın hocam. Allah rahmeti ile muamele edecektir inşallah.? (Mustafa Gün)


?Sizin gibi vatana, millete, tüm insanlığa hayırlı bir evlat yetiştirmiş insan, nice hayırlara da vesile olmuştur elbette. Allah´ım, Celal dedemizin kabrini gül bahçelerinden eyle. Ailesine sabır ihsan eyle. Rabbim sizi cennette buluşturur inşallah hocam.?
(Havva Kalın)


?Ne mutlu babanıza, sizin gibi vatana, millete, İslam´a, ümmete, dünyaya hayırlı bir evlat yetiştirdi! Her Cuma günü hiç yorulmadan, şikâyet etmeden babanızı tıraş edip cuma namazına götürürdünüz. Rabbim sizden razı olsun. Rabbim babanıza rahmet eylesin. İnşallah cennette hep birlikte doyasıya yaşarsınız canım öğretmenim.? (Pınar Köse)


Canım babama ve vefat eden müminlere Allah´tan rahmet niyaz ediyorum.Selam, saygı, sevgi ve dua ile?