Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yılmaz İMANLIK


BARIŞ PINARI

BARIŞ PINARI


    Tarih boyunca bizi millet yapan olmazsa olmaz değerlerimiz vardır: vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi gibi… Hangi inanç, hangi zihniyetten olursa olsun bu topraklarda yaşayan her toplum yeri geldiğinde bu ortak değerlerimiz için aynı paydada buluşmayı başarmıştır.
     Millet olarak biliyoruz ki milletleri ayakta tutan, yeni kuşaklara emin adımlarla yürümesini sağlayan, geçmiş ve gelecek arasındaki bağlarını kuvvetlendiren maddi ve manevi değerlerin tümüdür.
     Bu topraklarda her milletten insan yaşamıştır. Bu insanların düşünceleri farklı olsa da konu kutsal değerlerimiz olduğunda onlarla omuz omuza düşmana karşı savaştığımızı, destanlar yazdığımızı tarih bir bir kaydet kaydetmiştir.
     Kurtuluş Savaşı bu destanların en önemlilerinden biridir. Türk milleti bu savaşta topyekun şunu vurgulamıştır: “Bağımsızlık bir milletin her şeyidir; bağımsızlığımız yoksa vatan da yoktur. Bağımsızlık demek vatan demektir.”
     Bugün de ordumuz, sınırlarımızın güvenliğini tehdit eden görünüşte bir avuç çapulcu arkasında birkaç kendini bilmez devlete karşı Barış Pınarı isimli bir harekâta başladı. Bu hareketle Türk'ün gücünü ve toprak bütünlüğünü koruma konusundaki hassasiyetimizi tüm dünyaya göstermiş oldu.
     Onlar ülkemizin sınırlarda topraklarımıza göz diken iç ve dış tehditler ile mücadele ederken ülkenin her bir köşesinde yaşayan insanlar gerek dualarıyla gerek hal ve hareketleri ile ordumuza destek olmuşlardır.
     Geride eşini, çocuğunu, nişanlısını bırakan Mehmetçik vatanı uğruna arkasına bakmadan bir düğüne gider gibi gitmiştir cepheye. 
    Hep söyleriz bu sözü: “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.”
     Evet vatanımız varsa her şeyimiz var demektir; vatanımız yoksa koskoca dünya bile bize dar demektir.