Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

B.Rahmi ÖZEN


BAŞARILAR SAYIN YAKUP AR KARDEŞİM

BAŞARILAR SAYIN YAKUP AR KARDEŞİM


İmam-Hatip Lisesi meslek dersleri Öğretmeni Sayın Yakup Ar Beyin Terme İmam-Hatip Lisesi Müdürlüğü görevine atandığını duydum. Kutluyorum.
Bendeniz, her gittiğim yerde, her konuşmamda İmam-Hatiplileri `Altın Neslin` son halkası olarak nitelendiririm. `Altın Nesil` ki Peygamberi görmüş, bir aşk içre ol güzeller güzelinin etrafında pervane olmuş, gül dikeninin eline batmasına ve
zerrenin gözünde çöp olmasına dayanamamıştı.

Ordular arasında taşıdığı ilim, edeb, ahlak ve aşkla donatılı İmam-Hatipliyi fetihle müjdelenmiş bir komutanın kutlu bayrağını yere düşürmeme şuur ve cisimde yetişen gül tomurcuğu olarak nitelendiriyorum.
Altın Nesil, Allah resulünün elmas kalpli süvarileriyken cenklerde azlıkları, karanlığı delme gücüne sahip olmadığı demlerde görünmeyen askerlerle desteklenmiş ve bu kutlu ordunun ruhunu timsal edip isimlerini hiçbir orduyla kıyaslanmayacak kadar aşmışlardı.

İmam-Hatipliler, bazı mankurtlarca çekilmese de ve dalları zaman zaman budansa da yeniden filizlenip evreni kucaklayan koca bir çınar oluyor. Budandıkça onların tuzaklarına rağmen Allah`ın plan ve programı galip gelip daha gür filizleniyorlar.

Bazı mankurtlarca ordular minyatüründe minicik çizilse de ayakları; evreni ışığa kavuşturmak için bütün bir tarih boyunca yürüyecek onlar, hedeflerine doğru. Karanlığın fethi için yürüyecekler, ışık erleri. Okyanuslara dayanıncaya kadar ayakları; bilinçle hiç durmadan yürüyecek, yollarını. Hiç düşürmeden kutlu bayrağı; yürürken cezbe ve cazibelerinden her yol başında, batılı yıkmak için bir yiğit katılacak halkalarına! Bir çığ gibi büyüye büyüye buhurdan tılsımı yaşanacak altın yüreklerinin. Ki; kurtaracaklar mankurtların elinden güneşe hasret çağları. Kara bir bulutun üstlerine düşebilecek gölgesi, yürüyen bir dağın kendisi gibi alırken menzille aralarındaki mesafeyi; güneşi olacaklar yaşadıkları çağların.

Açtıkları kapı; ülke kapısından, şehir kapısından ve kale kapısından öte sonsuzluğun mutluluk emziren cennet kapısı olacak. Yürüdükleri toprak, taşıdıkları değer hatırına titreyerek taşıyacak onları. Asude hedeflerini adımlarken zaman zaman çamur birikintilerine batan ayaklarını görünce, davalarının büyüklüğü ile ilgilenecek masal şövalyesi mağrur sipahiler. Bu yolda yürümek meşakkatse eğer sadakatin yüreğine altın sözcüğü ile yazılacak sıfatları. Ve onları tebrik edecek müştak olduğumuz Efendiler Efendisi.

Altın Neslin beyni, fennî bilgilerle donanacak, yürekleriyse manevî bilimlerle. Yani aşkla…
Ömür, şimşek parlaması kadar kısa bir andır, sevgili İmam-Hatipli kardeşlerim! Çözülmez sır; hayatı kolaylaştıran ve her derde derman olan Rabb`imizin elinize sunduğu yüce mesajıdır. O sırrın muhkem ipi, sımsıkı sarılmanızı bekliyor! Bilgi ve iman gerçeğiyle bu dünyaya da, ezele de bakarak sunulan bu mesajlar, yürüdüğünüz karanlık pürüzlerde sönmeyen ışığınız olacaktır.

Bu ışıkla yürürken türlü suret acılarına; hepsinin gelip geçici olduğu bilinci noktasından bakarsanız; ordular dizilecek ardınıza. Zira sizler sizi içine alan sonsuz bir ırmakta ışığın ve suyun ruhuna karışmış gerçeğin altın damlasısınız. Hatırlayın ezelden yüklendiğiniz kutlu değeri! Unutmanın vebali çok acı ve ağırdır. Sınırsız hakkıyla bağlanın size şahdamarından yakın Gerçek`e…

Karanlığını arkasına almış bir dağ gibi yürürken çağın mankurtları, ışığın hazzına doyum olmaz bir dünya kapısı açacaksınız önlerine. Böyle yaşarsanız hayatı, Kelam`ın gasbedilmiş hakkı kökleşecek yüreğinizde. Ve yüce Kelam, İsra Gecesi gibi Peygamberî bir gökler uydusuna yüceltecektir adınızı. Yürüyün ışığınıza ki; `Altın Neslin Sırrı` karanlığı delen soylu yıldızda saklıdır, yiğitlerim!

Bu mümtaz kurumun liderliğine Yakup Ar kardeşimin getirilişinin sevincini yaşadım, haberi duyunca. Onun güzel yüreğiyle daha bir güzelleşecek yürüdükleri yolları. Daha bir kuvvet bulacak İmam-Hatip gençliğinin kolları. Başarılar dilerim Yakup kardeşim. Başarılarınla güzel Terme`mizde kendisinden başka Hint kumaşı bulunmadığını sanan bazılarının bencil düşüncelerini kendi karanlıklarında boğacaksın inşallah. Haydi, açık olsun yolun…