Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Seyfi GÜNAÇTI


Beyaz bereket


Bereketin rengi mi olurmuş?


Olurmuş demek.


Son bir haftadır Türkiye´nin konuştuğu, ülkenin büyük bölümünü beyaza boyayan kar yağışından söz ediyorum.


Başkaları ona ?kâbus? gibi, ?felâket? gibi sıfatlar yakıştırsa da, ona işlemediği suçları yüklese de ben ´rahmet´ ve ´bereket´ demeye devam edeceğim.


30 Aralık Çarşamba günü 03.00 sıraları başlayan yağmur, aralıklarla gün boyu devam ettikten sonra Perşembe sabahı kar yağışına dönüştü. Öğleye doğru evimizin üstünde kar kalınlığını 29 cm olarak ölçmüştüm. O akşam Samsun´a gittiğim için, akşamleyin ve Cuma günü yağan karı ölçemedim. 03 Ocak Pazar günü döndüğümde aynı yerde saat 13.30´da kar kalınlığı 42 cm. idi. Saat vermemin bir sebebi var; kar yağmayan o bir günlük süre içinde karda eksilme meydana gelmiş olabilir.


Her kar yağışında gazete manşetleri felâket haberleri ile dolar. Elbette her gazeteyi aynı kefeye koymuyorum. Ama var işte:
?Beyaz kâbus alarmı?


Bu başlık, 30 Aralık tarihli Samsun Haber Gazetesi´ne ait. Meteorolojinin hava tahminlerine bakarak yağacak kara şimdiden gömlek biçmiş. Habere göre, bölgemizde hayli etkili kar yağışı görülecekmiş.


Olsun efendim. Bu memlekete kar ilk defa mı yağıyor? Mevsim kış. Kar da yağar yağmur da. Kar, niye kâbus olsun ki? Biraz zorluk çekeriz, hepsi o kadar. Sadece çocukların eğlenmesi, kar topu oynaması için kara katlanmak gerekmez mi?


?BEYAZ ESARET?
Bu da 01 Ocak 2016 tarihli Samsun Halk Gazetesi´nin yan başlığı.


Belki ?Gazeteciler işini yapıyor. Haberlerin daha çok okunması için biraz abartıyorlar, o kadar!? diyeceksiniz. Ama onlar da ölçüyü kaçırmasınlar. Allah´ın nimetine uygunsuz sıfatlar yakıştırmasınlar. Ne oluyor öyle, ?Hayatı felç etti? ve ?Bize dünyayı dar etti? gibi sözler!


İşte, Terme´ye ve ülkenin pek çok yerine kar yağdığı günlerde Necmettin Özden, sosyal paylaşım sitesi Facebook´da aşağıdaki ifadeleri paylaşmış.


Kim mi Necmettin Özden?


Terme İmam Hatip Lisesi´nin 1986 mezunlarından. Samsun Müftülüğü´nde görevli.


İşte o paylaşım:


?Yurtta kar yağışları var. Haberler öyle haber ki sanki yurda kar değil de düşman girmiş. Hayat felç olmuş, yurda salgın hastalık girmiş gibi. Ekipler teyakkuzda..Tuzlama küreme çalışmaları.. bilmem daha neler neler... Sonuçta kış mevsimi bu. İyi yönlerini yaşamak lazım. Kartopu oynamak, kızak kaymak lazım. Sokağa çıkıp kış mevsimini değerlendirmek lazım. Ne güzel işte! Kar yurda telli duvaklı gelin gibi gelmiş. Sonuçta kış mevsimi. Gökten kar yağacak elbette. Zebra ,antilop yağacak değil ya....?


Ağzına, kalemine sağlık Necmettin!


?Kar hayatı felç etti? diyenler, yüzlerini bir de Güneydoğu´ya çevirsinler. Asıl felç orada.


İçimizdeki hainler Güneydoğu´da vatandaşa hayatı felç etti. Sokağa çıkmaktan vazgeçtik, insanlara evlerinde bile hayat hakkı yok. PKK´nın attığı roket, bir ailenin kahvaltısını felç etti. Sonuç: Anne öldü, çocuk yaralı.
Ateşe verilmiş camiler, bombalarla yakılmış okullar?


PKK, eğitimi felç etti, inanç ve ibadet hürriyetini berhava etti.


PKK sözcüsü gibi davranan HDP´nin sözde milletvekilleri konuşmalarıyla ruhsal yapımızı felç etti. Artık televizyonlarda o yüzleri görmeye, o sözleri duymaya dayanamıyorum.


Siz, o güzelim beyaz örtü için, toprağa bereket getiren kar için lütfen kötü ifadeler kullanmaktan vazgeçin. O ifadeleri Güneydoğu´yu kana bulayan, hayatı kâbusa çeviren hainler için kullanın.
Bereketli ve huzurlu günler dileğiyle.