Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hasan ÖZDEMİR


BEYAZ ÇEMBERLİLER

BEYAZ ÇEMBERLİLER


Güzel ilçemiz Terme, bu aralar zor ve sıkıntılı günler geçiriyor. Bir taraftan termik santralle uğraşırken, diğer taraftan her yıl olduğu gibi, bu yıl da su baskınlarına maruz kaldık. İşin güzel tarafı can kaybı yaşanmıyor bu felaketlerde. Bazı vatandaşların maddi zararları dışında kayda değer bir olumsuzluk görülmedi.Önlem alınamaz mı, elbette ki her şeyin bir çaresi var. Bir musibet , bin nasihatten iyidir, derler. Yerinde yapılan tespitler sayesinde, inşallah bundan böyle bu tür felaketler yaşanmayacak ilçemizde. Başıboş akan Terme çayına, Salıpazarı`dan vurulacak gem, her şeyi halledecektir inşallah. Hem ilçemizin su sıkıntısı giderilecek, hem de bu tür su baskınları yaşanmayacak. Bir taşla iki kuş vurulacak hem de.

Asıl güzellik ilçemizde yapılmak istenen santrale karşı vatandaşın tavrı.Her gün bilinçlenerek bir çığ gibi büyüyen Termeli vatandaşlar ve onların yanında dik duruşuyla Belediye başkanımız Şenol Kul yüreğimize su serpiyor adeta. Geçen Pazar günü, Terme Atatürk Kültür merkezinde, komşu ilimizin güzel ilçesi Gerze`den gelen katılımcıların verdiği konferans ve bilgilendirme toplantısı termik santral yapmak isteyenlere adeta gözdağı verdi. BEYAZ ÇEMBERLİLER biz burdayız, diyerek geldiler salona. Başkanımız Şenol Kul, “3 T” diyor. Turizm, tarım ve ticaret …TERÇEP olarak da bizler turizm cenneti olan komşu ilçe Ünye`yi de yanımıza alarak bu felakete “DUR” diyeceğiz. Onlar da başlarına gelebilecek olan tehlikenin farkına vardılar artık. Birlikten güç doğacak.Ünye`de TERÇEP`le birlikte yaptığımız sivil toplum kuruluşu ziyaretlerinde konu anlatılmış, birlikte eylem planı yapılması kararı alınmıştır. Ev sahipleri uyandı. Gerisini bacadan girenler düşünsün artık.

SEÇİL ÖĞRETMEN

Seçil öğretmeni bundan bir yıl önce basından takip ettim. Kendisini ne görmüşlüğüm var, ne de tanışıklığım. Ne sendikasını bilirim, ne de siyasi görüşünü. Benim için öğretmen, öğretmendir. Nasıl ki doktor hastasına fikir, zikir; sağcı solcu; paralelci, daireci sormuyor, ona göre işlem yapmıyorsa, öğretmen de sormaz, soramaz, sormamalı.

23 Kasım 2013. Seçil öğretmen, o zaman başbakan olan Sayın Erdoğan`ın Trabzon gezisinde konvoya yumurta atar. Yaptığı hareket elbetteki yanlış. Kesinlikle tasvip etmiyorum. Sonra olanlara bakın. Hemen soruşturma yapılıp önce 7 bin lira para cezası, sonra yetmiyor Trabzon`dan başka bir yere tayin, daha sonra o da yetmiyor meslekten men cezası. 17 yıllık öğretmen bir anda çok sevdiği meslekten ihraç ediliyor. Belki idam cezası serbest olsaydı, kalemini kırarlardı. Dedim ya büyüklük bu değil, böyle olmamalı. Bu suçun cezası meslekten men olmamalı.

Dün 24 Kasım Öğretmenler günüydü. Hatırlanmak güzel şey.Unutulmak ise ölümden beter. Emekli olunca böyle olunuyormuş meğer. Biz hiç olmazsa bu güzel günü buradan kutlayalım.Ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekli olan ve çalışan, sendikası ne olursa olsun, tüm öğretmenlerin bu güzel gününü kutluyorum.

Kalın sağlıcakla.