Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


BİR BAŞLIKTA ÜÇ KONU


Teşekkürler kaymakamım?;

Gazetemizde defalarca, Simenit gölünün ?SOS? verdiğini ve doğa harikasının kaybolmak üzere olduğunu yazmıştık.

Son olarak Simenit ve Akgöl´ün canlı hayatının tükenmek üzere olduğunu ve bir an önce temizlenmesi gerektiğini vurgulamıştık.

Turizme açılması için Büyükşehir belediyesi tarafından çalışmalar yapılan bu gölün, bitiş fotoğraflarını gazetemizde yayınlamıştık.

Gazetemizi okuyan, İlçe kaymakamımız Sayın Emin Alıcı, sağolsun konuya duyarlılık göstermiş. Orman ve Su İşleri Bakanlığı´na konuyla ilgili yazışmalar yaparak ilgilenilmesini istemiş.

İlçemizin turizme açılmasında en önemli faktörlerden biri olan yaramıza kaymakamımızın neşter vurmasını memnuniyetle karşılıyorum.

Kendilerinden bu konuda bizleri yalnız bırakmamasını bekliyorum. Basın olarak her zaman yanındayız. İlçemiz sahrada susuzluğu hasret kalmış bir toplum gibi. Akgöl ve Simenit Gölü gibi harikaların hayatiyete geçirilmesini bekliyoruz. Bu konuda Termelilerin de desteğini bekliyorum.

*** *** ***
Olmadı Beyler?

İlçemizde örnek olarak yapılmakta olan iki tane cadde var. Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirirken meydanın adının ve saat kulesinin akıbeti halan belli değil.

Bazı duyarlı Termeliler imza karşılığında bu hilkat garibesinin Termeyi temsil etmediğini ifade ederek kaldırılmasını isterken bazıları da buna karşı çıkıyor.

Ben saat kulesinin Terme´yi temsil ettiğine inanmıyorum.

Konuyla ilgili gazeteci olarak bazı önerilerde bulunduk.

Saat kulesini Büyükşehir Belediyesi´nin kaldırılmak istemediği söyleniyor. Terme´de yaşayan biz isek buna karar vermesi gereken de bizler değil miyiz?
Bana göre halk oylamasıyla buraya Terme´yi temsil edecek bir figür dikilmeli.

Meydan tamamlanmak üzere, kulenin etrafı kocaman bir beton koruma ile çevriliyor.

;İlgililere sormak gerek?

Senin meydanının genişliği ne ki, o kuleyi daracık meydana sıkıştırıyorsun. İlçenin görüş mesafesini bile kapatıyor. Trafiğe bile yarın engel olacak.

Bu yanlışa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz´ın ?Dur? demesini bekliyoruz.

Termelilerin yeni figür teklifini tekrar gündeme taşıyorum, hatırlatması benden.

*** *** ***
Sevmesen de alışırsın?

İlçemizde örnek teşkil eden Atatürk Caddesi ve Çarşamba Caddesinde devam eden beton parke yol yapım çalışmalarının bir kısmı tamamlanarak halkımızın beğenisini sunuldu. Bir kısmı da trafiğe açıldı.

Trafik levhaları konuldu, güzergahlar belli oldu. Şehre yeni bir trafik düzeni getirildi. Fakat gelin görün ki eski alışkanlıklar devam ediyor. Kurallara uyan yok.
Trafik ve zabıta ekipleri kontrollerini yapmasına rağmen dinleyen de yok.

Peki, bu eski alışkanlıkların önüne geçemezsek yeni düzene nasıl geçeceğiz?

Terme´de yapılan bu güzelliğin gelecekte bir gezi yolu niteliğini taşıyacağını hiç unutmayın.

Yaya yollarına araç çekmeler son günlerde yoğunlaştı.

Buradaki esnaf, gelecekte yolun değiştirilerek çift yol yapılacağı dedikodusunu yayarak, bu yeni düzeni sabote etmeye başladı.

O esnaflara soruyorum?

Yeniliklere ne zaman alışacaksınız. Bu eski alışkanlıkları ne zaman kıracaksınız. Bu yol, sizlere gelecekte büyük kazançlar sağlayacak. Vatandaşlar, rahat rahat gezerken vitrinlerinizi daha iyi bakacak. Bu da size kazanç olarak dönecek.

Hatırlatması bizden. Sevginiz Bol, Neşeniz Daim Olsun.