Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Nazmi KILIÇ


BİR ANNENİN DUYGULARI

BİR ANNENİN DUYGULARI


Millet olarak ve ülke olarak çok zor şartların içinde bulunmaktayız. Büyük millet olmanın üzerimize yüklediği ağır şartlar içinde insanlık adına mücadele ediyoruz. Güvenliğimizin sağlanması ve insanlığın huzura kavuşması adına bir takım bedeller ödemekteyiz. Rabbim güvenlik kuvvetlerimizin, askerimizin yar ve yardımcısı olsun. Ayaklarına taş değdirmesin. 
Evet, insanı ve insanlığı ve ülkemizin güvenliğini sağlamak adına çıktığımız bu kutlu yolda canımızın yandığı anları da yaşamaktayız. Herkesin mi yoksa bazı insanların mı canı yanıyor bilemiyorum. Bildiğim ve olması gereken tek şey acıların paylaşılması gerektiğidir. Sadece düştüğü yeri yakmamalı, acılar paylaşılarak azaltılmalıdır. Yoksa girdiğimiz kutlu yolun ahengi bozulur.
Zaman birlik günü, bir arada olma zamanıdır. Her yürek farklı acıları, dertleri yaşıyor. Ama anne yürekleri farklı duygular yaşıyor. Hele bir de asker annesi olursanız daha farklı yaşarsınız. Çünkü anne yürekleri daha bir hassastır. Bir annenin sosyal medyada yaptığı paylaşım dikkatimi çekti. Noktasına virgülüne dokunmadan paylaşayım dedim. Ana yüreğiyle bakalım ve bir de o taraftan bakalım istedim.
“Değerli dostlarım çok zor günler yaşıyoruz, acımız ise gün geçtikçe artıyor. 3 gündür uyku yok, huzur yok. Benim çocuğum asker. İdlipte değil ama oda çok kötü bir yerde görevde. Belki yarın oda oraya çağrılacak. 9 gündür bugün azda olsa sesini duyduk.
Suriye'deki çocuklarımız aylardır oradalar. Uyku yok, sıcak yemek yok, sıcak banyo yok, yatak yok ama hepsi aynı sebeple oradalar. Ateş altındalar. Her an ölüm korkusuyla.
Sebep aramıyorum. Hepimiz emir altında çalışıyoruz, hiç birimiz geri dönüp yanlış ya da doğru diye sorgulamadık. Ses etmeden çalıştık. Kimi mecburiyetten asker olmayı seçti kimi vatan sevgisinden, onuda sorgulamıyoruz çünkü ortada biliyoruz. 
Ama bir gerçek var ki askerlik ve polislik özel bir meslektir herkesin haddi değildir. Askeri okullara yazılan gençlerin yarısı bırakıp geri dönmüşlerdir. Bir kısmı da göreve başladıktan sonra bırakmışlardır. Devam edenlere selam olsun...
Şimdi bir kısmımız diyecek ki bizde asker olduk, herkes çocuğunu askere gönderiyor... Teşekkür ederiz. Allah razı olsun ama herkes 6 ay bir yıl askerlik yapıyor. Bu çocuklar yaşayabilirlerse 20 yıl, 25 yıl parası pulu hikâye... İşte bu yıllarda binlerce asker ile birlikte asker aileleri ve çocukları da askerlik yapıyor. Ne kadar zor bir bilseniz,  Gün sayıyoruz. Ne zaman tayinleri batıya çıkacakta bizde bir nefes alacağız diye.
Şu 3 gün içinde 10 yıllık ömrümüz gitti. İçimiz yandı kavrulduk... Perişan olduk... Teşekkür ederim arayıp halimizi hatırımızı soruyorsunuz. Allah razı olsun ... Ama lütfen çocuğu bu göreve neden gönderdiniz, çocuğunuzu geri çağırın, benimde bir tane vardı görevi bıraktırdık, olsun devam etsin ecel gelirse burada da ölür gibi sözler edip bizi daha çok yaralamayın... 
Eşimde, bende bırak gel oğlum demeyi ar ediyoruz... Biz bırakırsak, diğerleri ana kuzusu değil mi? Bir şey olsa onlar in içi yanmayacak mı? Peki, onlarda bırakırsa neler olacak… Yapmayın lütfen... Ama isterdim ki ülkede yas ilan edilsin... Camilerimizde yavrularımıza sela okunsun... Dünkü Cuma namazının arkasından bir dua edilsin. Yasin okunsun. Gücendim, gücendik. 
Birçoğunun umursamaz tavırlarında bizi kahretti… Dilerim Rabbimden ülkemiz için Devlet büyüklerimiz olumlu kararlar alırlar. Dilerim savaş çıkmaz... Benim çocuğum asker değil savaşa gitmez diyenler, benim bankada param var, malım mülkün var diyenler benim çocuğum yok diyenler, bekâr olanlar hiç bir şeyinize güvenmeyin...
Çünkü asker yoksa bizde yok oluruz… Yok oluruz... Yok oluruz… “ Bir Asker Annesi
Bu annemizin ve bütün asker annelerinin yüreklerine sağlıklar diliyorum. Allah onlara sonsuz sabır ve güç versin.