Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Zeki ORDU


BİR BASIN DUAYENİ: M.YETKİN KARAMOLLAOĞLU

BİR BASIN DUAYENİ: M.YETKİN KARAMOLLAOĞLU


Bilgi Gazetesi ailesine yeni katılmıştım. Hem Terme hem de gazete çalışanları hakkında bilgi almak maksadıyla ilk fırsatta gazeteye uğruyordum.
Zaman içersinde aynı simaları ikinci defa görünce daha çok sevindiğimi fark etmem yabancılık hissimden uzaklaşmama sebep oluyordu.
Bir güz mevsiminin ikindi vakitleriydi. Gazetede oturuyordum. İçeri gayet şık giyimli, kendinden emin duruşlu, mütebessim çehreli ve görür görmez insana sıcaklık hissi veren bir beyefendi girdi. Herkesi selamladı. Ben duruşundaki vakardan dolayı ayağı kalktım kendimi tanıttım. O da kendisini tanıttı.

Gazetede adı “Yetkin Hoca” olarak biliniyordu. Tanışma faslından sonra kısa bir sohbete tutuştuk. Çok konuşan biri olarak onu dinleme ihtiyacı hissediyordum. Yazını başlığından da anlaşılacağı gibi bu beyefendi Yetkin Karamollaoğlu idi.
Karşımda tam bir İstanbul Beyefendisi vardı. Çok anlaşılır vaziyette sıkmadan konuşuyordu. Daha ilk sohbetimizde ondaki derinliğin farkına varmıştım. Daha doğrusu o fark ettirmişti. Canlı bir tarihti. Bir tecrübe ve bir basın duayeni idi.
Günler gelip geçiyordu.

Her karşılaştığımızda yeni bir şeyler öğreniyordum. Tam bir Terme sevdalısıydı. Terme`nin her alanda gelişmesi, kalkınması için kafa yoran biriydi. Belli ki yıllarını bu ilçeye hizmet etmekle geçirmiş engin bir tecrübeye sahipti.
Onu kıskandım. Daha doğrusu Terme`yi kıskandım. Keşke bizim oralı olsaydı. Malum ben Perşembeliyim. Herkes gibi ben de kendi il ve ilçemin kalkınıp gelişmesini isterdim. Neyse burayı geçelim.
Bir gün beni çınarın yanına götürdü. Oralarla ilgili bilgiler verdi. Anlattı. Sonra bana “Bir gün buraları da yazarsın” dedi. Halbuki o da yazıyordu. Nezaketinden bana hak etmediğim bir iltifatta bulunuyordu. O gün anlattıklarıyla ilgili bir yazı yazmaya karar verdim. İnşallah bir gün onu da kaleme alırım.

Bir yer bu kadar güzel tanıtılırdı. Hâlbuki kendisi de biliyor ki Terme`ye ait bir şeyi en iyi anlatacaklardan biriydi. Ancak böyle bir teklif bir başkasının da Terme hakkında araştırma yapması demekti ki yaptığı en tesirli tanıtım usullerinden biriydi.
Yetkin hocayı bu sütuna sığdırmak mümkün değil elbet. Ancak kendisine olan saygımın bir emaresi olarak addederse memnun olurum. Malum memleket kadir kıymet bilmeyen kişilerle dolu. Vefa önemli bir hazinedir. Biz de çorbada tuzumuz olsun istedik bize tahsis edilen yer kadar gönümüzden geçenleri yazıverdik.

Yarın Terme`nin geleceği ile ilgili bir çalışma yapmak isteyen varsa müracaat edecekleri kişilerden birisi de Yetkin Karamollaoğludur.
Dününü bilmeyenlerin yarınları olmaz.
Sürçü kalem ettikse af ola Yetkin Hocam. Daha sizden öğrenecek çok şeyimiz var. Mevla`m sağlık ve huzur içerisinde uzun ömürler ihsan etsin.