Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Hasan ÖZDEMİR


BİR YANDA SEVİNÇ, DİĞER YANDA HÜZÜN

BİR YANDA SEVİNÇ, DİĞER YANDA HÜZÜN


Öyle ya da böyle, geçen haftanın en sevindirici haberi Irak`ta(şimdilik Irak, ilerde böyle bir devletin adı olmayacak) bulunan rehinelerin kurtarılması olmuştur. Yetkililerden bazıları operasyon diyor, bazıları salıverdiler…Zaman herşeyin ilacıdır. Gerçek er, ya da geç ortaya çıkacaktır eminim. Her iki şıkta da sağ salim dönen 46 vatandaşımız var işin içinde. Bu insanlık adına sevindirici bir durumdur bence. İsrail, bir askerine karşılık, neredeyse Filistinlilerin tamamını takas edecekti. Bunu da gözardı etmemek gerekir.

Ama şimdi ülkemizi bekleyen daha da zorluklar olacak, bundan eminim. Dört yıla yakın komşumuz Suriye`de iç karışıklık devam ediyor. Herkesin gözü önünde binlerce insan katlediliyor.İki milyona yakın insan, yerinden yurdundan oluyor. AB ülkelerinin, ABD, Rusya, Çin gibi ülkelerin gıkı çıkmıyor. Ta ki İŞİD belası bu ülkeleri tehdit edene kadar durum böyle sürüp gidiyor.
Şimdi gırtlağa dayanan bıçaklar, petrol rafinerilerini eline geçiren teröristler gücüne güç katmaya başlayınca, sıkışan bu ülkeler güç birliği oluşturup müdahele etmek istiyor. PKK`yı ve Peşmergeleri silahlandırıp İŞİD belasından kurtulmak istiyorlar. Sonrası malüm…Sınırımızda bekleyen ve sayıları yüzbinlere varan mülteciler, zor şartlarda ülkemize sığınıyorlar. Anlayıacağınız
rehinelerin kurtuluşuna sevinirken, insanlık dramıyla da karşı karşıya kaldık. Yani İŞİD`in zararı en fazla bize.

İŞİD ve PYD sınır güvenliğimiz için bir tehdittir. AB ve ABD`nin açıkladığı plan ne Suriye için, ne de Irak için bir çözüm oluşturmayacağı gibi, çatışan gruplara verilen silahlar ilerde bizim için büyük tehlikelere yol açacaktır. Bu işten en karlı çıkacak olan ülke İsrail, en zararlı ülke ise Türkiye`miz olacaktır. Bir taraftan göç dalgası, terör tehditi, iş kaybı, gelen insanların barınma, eğitim, sağlık gibi ihtiyaçları bizi fazlasıyla bizi yoracak gibi görünmektedir. Tek çözüm komşumuzdaki ateşin sönmesi, tarafların masa başında anlaşmalarının sağlanması olacaktır. İlerde, beğenmediginiz Esad`ı bile ararsınız yoksa.

TERME`DEKİ ATEŞ
İlçemiz sınırları içinde yapılması planlanan termik santrallere tepki çığ gibi büyüyor. Özellikle genç kerdeşlerimizin bu işe gösterdiği hassasiyet beni fazlasıyla mutlu etti inanın. Sosyal medyayı çok iyi kullanan bu gençlerimiz, yapmış oldukları imza kampanyalarıyla ve çeşitli etkinliklerle TERÇEP`in gücüne güç katmışlardır. İnanıyorum ki vatandaşlara duyurulan basın bildirisinden sonra yapılacak olan mitingler çok daha da ses getirecektir. Muhtarlarımız, öğretmenlerimiz, din görevlilerimiz, siyasi partilerimiz, tüm dernekler ve kuruluşlarımız bir arada olduktan sonra bu işin üstesinden geliriz inanın. Ümitsizliğe kapılan arkadaşlarımız, halkın gücü herşeyin üstündedir inanın. Güzel günlerde buluşmak dileğiyle, kalın sağlıcakla…