Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Hasan ÖZDEMİR


BİRGÜN ŞEHİT OLUR­SAM


Sev­gi­li oku­yu­cu­la­rım,


Her gün şehit ha­ber­le­ri­nin gel­di­ği güzel ül­ke­miz­de güzel şey­ler yaz­mak is­ti­yo­rum. Bil­gi­sa­ya­rın ba­şı­na geç­me­den önce İlçe­mi­zin so­run­la­rı­nı, güzel olan şey­le­ri yaz­mak is­ti­yo­rum ol­mu­yor. Gen­ce­cik fi­dan­lar şe­ha­det şer­be­ti­ni için­ce biz­ler de kah­ro­lu­yo­ruz. Geçen ay şehit olan bir polis kar­de­şi­mi­zin eşine ve aile­si­ne yaz­dı­ğı, mek­tu­bu pay­la­şa­ca­ğım si­zin­le. Daha önce de yine bir şe­hi­di­mi­zin mek­tu­bu­nu aynen ya­yın­la­mış­tık. Dua edi­yo­rum bir daha ya­yın­la­ma­yız diye. Ol­mu­yor işte.


Şehit ola­ca­ğı­nı ön­ce­den his­se­dip bir mek­tup yazan şehit polis me­mu­ru Meh­met Gün­gör­dü´nün ?Olur da bir gün şehit olur­sam? baş­lı­ğı ile ka­le­me al­dı­ğı mek­tu­bu oku­yan­la­rı ağ­lat­tı. 9 Şubat ta­ri­hin­de Şır­nak mer­kez­de te­rö­rist­le­rin ro­ket­li sal­dı­rı­sı so­nu­cu şehit düşen polis me­mu­ru Meh­met Gün­gör­dü´nün ce­na­ze­si, Kay­se­ri´nin Ye­şil­hi­sar il­çe­si Gü­ze­löz Ma­hal­le­si´nde dü­zen­le­nen tö­ren­le top­ra­ğa ve­ril­miş­ti. Allah rah­met ey­le­sin. Eşi Hülya Gün­gör­dü ta­ra­fın­dan cüz­da­nın­da bu­lu­nan ve sos­yal med­ya­da ya­yın­la­nan mek­tup ise oku­yan­la­rı göz­yaş­la­rı­na boğdu.


Şehit polis me­mu­ru Meh­met Gün­gör­dü, şe­ha­det şer­be­ti­ni iç­me­den önce ka­le­me al­dı­ğı mek­tu­bu kat­la­ya­rak cüz­da­nın­da sak­la­mış. Eşi ta­ra­fın­dan tes­lim alı­nan eş­ya­la­rı ara­sın­da­ki cüz­dan­da bu­lu­nan mek­tup oku­yan­la­rı göz­yaş­la­rı­na boğdu. Şehit po­li­sin mek­tu­bun­da,


?Olur da bir gün şehit olur­sam. Annem ve babam sakın üzül­me­yin, eşime sahip çıkın. Canım bi­ta­ne­cik eşim ken­di­ni sakın üzme, aile­me, kar­deş­le­ri­me ve ken­di­ne dik­kat et. Se­si­mi duyar mı­sı­nız bil­mi­yo­ruz Cum­hur­baş­ka­nı­mız, Baş­ba­ka­nı­mız ve mil­let­ve­kil­le­ri po­li­si­ne ve as­ke­ri­ne sahip çık. Öl­mek­ten bir kor­kum yok, Allah´ıma bin­ler­ce şükür ima­nı­mız ve iti­ka­dı­mız ye­rin­de, vatan sağ olsun. Hakkı olan hak­kı­nı helal etsin, benim her kimde hak­kım varsa helal olsun. Öl­mek­ten bir kor­kum yok de­miş­tim ya, sa­de­ce kah­pe­ce ölmek zo­ru­ma gider. Ma­yı­na basıp, şe­ha­de­te ulaş­mak zo­ru­ma gider, çünkü ma­yı­na bas­tı­ğı­mız­da dev­le­ti­miz ge­rek­li ted­bi­ri almış ol­say­dı (Short­lant­la­rın altı zırh­lı ol­say­dı) ben ve benim gi­bi­ler öl­me­miş olur­du. Yine de de­di­ğim gibi dev­le­ti­miz, mil­le­ti­miz ve va­ta­nı­mız sağ olsun. Ca­nım­dan çok sev­di­ğim annem, babam, eşim, kar­deş­le­rim ve ye­ğen­le­rim siz­ler sakın üzül­me­yin, ağıt­lar yak­ma­yın, isyan et­me­yin. Allah´a daima şük­re­din. Ak­ra­ba­la­rım, da­yı­la­rım, amcam, tey­ze­le­rim, halam ve ailem üç gün­lük dünya için kim­se­nin kal­bi­ni kır­ma­yın, hiç­bir işe ya­ra­maz ve değ­mez. Po­lis­lik mes­le­ğim­de de o kadar is­mi­ni tek tek yaz­ma­ya say­fa­lar yet­me­yecek kar­deş­le­rim, ağa­bey­le­rim he­pi­niz­den Allah razı olsun?


Mek­tu­bu­nun bir kıs­mı­nı eşi Hülya Gün­gör­dü´ye ayı­ran şehit polis me­mu­ru Meh­met Gün­gör­dü, eşini ne kadar çok sev­di­ği­ni ya­za­rak, bun­dan son­ra­ki ha­ya­tın­da mutlu ol­ma­sı­nı diler. Şe­hi­din mek­tu­bun­da eşi için ka­le­me al­dı­ğı sa­tır­lar şöyle:


?Canım eşim seni çok se­vi­yo­rum. Acı tatlı gün­le­ri­miz oldu. Allah´ım sen­den razı olsun in­şal­lah. Ben­siz ha­ya­tı­na devam et. Ha­ya­tı­nı akı­şı­na bırak. Ben sen­siz hayat dü­şün­me­dim. Ta­nı­dı­ğım güne ve­si­le olan­la­ra ve Rab­bi­me şü­kür­ler olsun. Aile­ne ve aile­me her zaman sahip çık. Kim­se­yi üzme, kim­se­nin de seni üz­me­si­ne mü­sa­ade etme. Sen zaten güçlü bir ki­şi­lik sa­hi­bi­sin. El­ve­da tatlı be­be­ğim. Vatan sağ olsun. Vatan sağ olsun. Vatan sağ olsun.?


Şehit polis me­mu­ru Meh­met Gün­gör­dü, mek­tu­bu­nun son kıs­mı­na bir not dü­şe­rek me­za­rı­nın an­ne­si ve ba­ba­sı­nın uygun gör­dü­ğü yere gö­mül­me­si va­si­ye­tin­de de bu­lu­nur.


Şe­hi­dim bi­li­yo­ruz ki siz­ler unu­tu­lun­ca ölür­sü­nüz. Unut­mu­yo­ruz, unut­ma­ya­ca­ğız. De­miş­ti­niz ya VATAN SAĞ OLSUN. Bize de öyle demek dü­şü­yor.