Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Seyfi GÜNAÇTI


Birliğe davet


Son yıllarda yılbaşı geceleri televizyonların tadı yok. Proğramlar, diğer günlerdekini aratıyor. Genelde saat 24.00´ü bulmadan yatağa girerim. Fakat bu sene geceyi yarılamışım. TRT1´de yayınlanan ve uzun zamandır zevkle seyrettiğim ´Seksenler´ dizisi yılbaşı özel bölümü beni ekran başında tuttu. Dizinin bu saate sarkmasının bir sebebi de diğer zamanlara göre yaklaşık 2 saat sonra yani 21.45´de başlamış olmasındandır.

Dizi bittiğinde saat 00.25 olmuştu, belki biraz daha sonrası. Hazırlığımı yaptım ve yatağa uzandım.

İşte ne olduysa ondan sonra olmuş. Olanları sabah internete baktığımda gördüm: Yine saldırı, yine vahşet! Yine kaç haneye acının ateşi düşmüş.

Aslında ben başka bir konu yazacaktım. Fakat bu şartlarda olmazdı zaten.

Hain terör, kalleş terör bir kere daha ülkemizi vurmuş ve yerli-yabancı 39 cana mal olmuştu.

Halbuki yeni yılı, 2017´yi ne ümitlerle bekliyorduk!

Huzurlu, mutlu yeni yıl dileklerinde bulunmuştuk.

Eğlencelerin güven içinde yapılması için her tedbiri almıştık. İstanbul´da yılbaşı gecesi 25 bin polis görev yapacaktı. Taksim´de alârmın rengi normalden ´Kırmızı´ya çevrilmişti.

Dünyada yeni yıla ilk giren ülkenin Yeni Zelanda olduğunu, Avustralya´da resmi yılbaşı kutlama törenlerinin her zaman olduğu gibi Sidney limanında yapıldığını, Japonların yeni yılı tapınaklarda sade bir törenle karşıladıklarını akşam haberlerinde öğrenmiştik. Ülkemizde de yeni yıl eğlencelerinin kazasız belâsız olmasını ve
2017´nin huzur ve barış içinde geçmesini dilemiştik.

Ama olmadı. Yeni yıla gireli daha 1 saat olmuşken acı haber hızla yayıldı.

İstanbul Ortaköy´de Reina eğlence merkezine silahlı saldırıda bulunulmuş ve oraya geliş amacı sadece eğlenmek olan insanların üzerine kurşun yağdırılmış, ölüm kusulmuştu!

Hazin tablo: 39 ölü, 65 yaralı.

Saldırı, insanların en mutlu olduğu anda yapılıyor. Ailesiyle, arkadaşlarıyla eğlendiği sırada yapılıyor. Bu alçak saldırı insanlığa yapılmıştır. Milletimizin huzuruna, birlik ve beraberliğimize, ülkemizin geleceğine yapılmıştır.

Bu saldırının, yılbaşı eğlencelerine karşı olanlar tarafından yapıldığı yayılmak isteniyor. Bu çok tehlikeli bir yaklaşımdır. Zaten bunu yapanların isteği de budur. Ülke insanının sinir uçlarına dokunarak ülkede lâik-antilâik, alevî-sünnî, Türk-Kürt çatışması çıkarmaktır. Aman ha! Oyuna gelmeyelim.

Yılbaşı mesajımda, dünyanın önde gelen liderlerinin yılbaşı mesajlarına sadık kalmalarını beklediğimi söylemiştim. Maalesef bu temennim 2 saat bile geçmeden anlamsız hale geldi. Çünkü bu menfur eylemi bir kişi gerçekleştirdi ama arkasında büyüklerin olduğunu herkes söylüyor.

Bir stratejist (isminin altında böyle yazıyordu), ?Hep Amerika´nın PYD´ye, PKK´ya yardım ettiğinden, Rusya´nın Esed´i desteklediğinden konuştuk. İngiltere´yi hiç hatırlayanınız oldu mu?? dedi.

Galiba haklıydı. Geçmişte çıkarları için Ortadoğu´yu karıştıran, Şerif Hüseyin´i Osmanlı´nın karşısına diken İngilizler değil miydi?

Peki şimdi boş mu duruyorlar? Saman altından su yürütüyor olmasınlar?

Allah(CC) emniyet mensuplarımıza ve bütün görevlilerimize feraset ve güç versin. Ülkemizi ve milletimizi terör belasından korusun!