Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Seyfi GÜNAÇTI


Birlik ve Beraberlik Ruhu

Birlik ve Beraberlik Ruhu


    Evcispor Yönetimi, takımı 1'inci Amatör Kümeden Süper Amatör Küme'ye çıkaran Selahattin Güdek Hoca ile yola devam etme kararı almıştı. Kadroda; Murat Şimşek, E. Rafet Çavuşoğlu, Hüseyin Kaya, Sönmez Yıldırım, İlker Tuşcan, Yunus Çakır, Abdulkadir Küçük ve Ömer Uzun gibi geçmişte Termespor'da oynamış tecrübeli oyuncular vardı. Hepsi birbirini iyi tanıyordu. Onlara Oktay Zorlu, Berke Alazkan ve Fikret Can Saraç gibi isimler de eklenince başarı geldi. 
    İlk maçta dış sahada alınan 4-2'lik Alaçam galibiyeti bir anda camiayı heyecanlandırdı. Evcispor haftayı lider kapatmıştı. Acaba bu şampiyonluğun ilk adımı mıydı? Ancak ardından Terme'de alınan 1-1'lik Bafra beraberliği ve Samsun'daki 2-1'lik Karasamsun yenilgisi bir anda moralleri bozdu. Dördüncü haftada Evci, liderin 5 puan gerisine düşmüştü. Beşinci haftada alınan 1-0'lık Yolspor yenilgisinden sonra kan değişimine gidildi. Takımın Hocası Selahattin Güdek ile yollar güzellikle ayrıldı. Takımın başına, Termeli futbolseverlerin yakından tanıdığı tecrübeli isim Güven Gümüşdağ getirildi. 
    Havza Belediyespor ilk başlarda iyi gidiyordu. İlk 5 hafta tek beraberlik dışında kaybı yoktu. 3, 4 ve 5'inci haftaları lider olarak geçtikten sonra düşüşe geçti. Bundan sonra Evcispor toparlandı ve İlk yarıyı Karasamsun'un 2 puan gerisinde 29 puanla ikinci sırada tamamlamayı başardı. 
    16'ıncı hafta kader haftasıydı ve Evci, lider Karasamsun'u misafir edecekti. Ev sahibi olmanın avantajını iyi değerlendiren Evcispor, Oğuzhan Çavuş ve Murat Bayram'ın golleri ile rakibini 2-0 yeniyor ve 2 puan farkla liderlik koltuğuna oturuyordu. 
    Bu haftadan sonra liderlik sık sık el değiştirdi. 18'inci haftada Evcispor, beklenmedik şekilde evinde Yolspor'a 3-1 yenildi. Ancak Termespor hemşeri dayanışmasını gösterdi ve Karasamsun'u Samsun'da 0-0'lık sonuçla durdurarak Evcispor'un lider kalmasını sağladı. 
İki hafta sonra işler yine ters gitti. Evcispor sahasında bu sefer de Havza Belediyespor'a 1-0 yenilince, Telekom'u 2-1 yenen Karasamsun liderliğe yükseldi. 
    Sonucu belirleyen hafta, 21.hafta oldu. Lider devirmeyi alışkanlık haline getirmiş olan Havza Belediyespor bu sefer de Karasamsun'u 3-1 mağlup etti. Evcispor için tekrar liderlik şansı doğmuştu. Bu şansını iyi kullandı ve Atakentspor'u deplasmanda 4-0 yenerek bir daha inmemek üzere liderlik koltuğuna oturdu. 
    Evcispor, 22'inci haftayı da kayıpsız geçince liglerin ertelenme sürecine, Karasamsun'un 1 puan önünde 48 puanla lider olarak girdi. TFF'nun, Amatör ligleri olduğu haliyle tescil etmesi üzerine de 2019-2020 sezonu Samsun Süper Amatör Küme şampiyonu oldu.
Bunlar sezonun kronolojik seyri. Bir de bunun arka planı var. 
    Evcispor; zorlukları aşmayı, kötü sonuçlardan sonra yıkılmadan ayakta kalmayı birlik ve beraberlik ruhu ile başarmıştır. Başkanından malzemecisine kadar bir aile havası içinde hareket etmişlerdir. Ben Evcispor'da bunu gördüm. Aile nasıl toplumun temeli ise, bir kurum için de başarının şartı, ailedeki saygı ve sevgi anlayışı ile hareket etmektir. İşte bunun için diyoruz ki, aile yapımız korunmalıdır. 
    Yönetim hocasına güvendi, onun işine karışmadı. Futbolcular, hocalarının talimatlarına uydular. Taraftar da takımını yalnız bırakmayıp candan destekleyince başarı geldi. 
Burada taraftara bir hatırlatmada bulunmak istiyorum.
    Evcispor'un çok ateşli bir taraftarı var. Ancak bazı seyirciler tezahüratın dozunu bazen kaçırıyorlar. Onlara daha sakin ve kırıcı olmadan takımlarını desteklemelerini tavsiye ediyorum. 
Destek deyince, çok uzaklardan kulübe maddi destek sağlayanları da hatırlamak gerekiyor. Aldığım bilgiye göre Amerika'dan Ahmet Pekşen, Japonya'dan Serdar Ayaltı ve İstanbul'dan Süleyman Yıldırım kulübe hatırı sayılır katkılarda bulunmuşlar. 
    Artık Evcispor sadece Evci'nin değil Terme'nin de temsilcisidir. Yönetim elbette işini bilir. Ben, mecburi ayrılıklar dışında kadronun korunması ve mevcut ahengin devam etmesinden yanayım. İhtiyaç duyulan mevkilere yapılacak birkaç takviye ile Evcispor'un BAL Liginde iyi işler yapacağına inanıyorum. 
    Bir kere daha yönetimi, hocalarını ve her şartta fedakârca mücadele eden futbolcuları kutluyorum. Evcispor'a BAL Liginde başarılar diliyorum.