Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hasan ÖZDEMİR


BİZ ALIŞKINIZ DOSTUM


Uzak akrabadan, yakın komşu bazen çok daha iyidir. Koşularımızın huzuru bizim de huzurlu olmamıza vesile olur. Onlardaki sıkıntılar mutlaka bizi de etkileyecektir. Bunları en gerçekçi yaşayanlar bizleriz.
Fransa da geçen hafta içinde terör saldırıları oldu.


Bir insan olarak evet, üzüldüm. Ama takılıp kalmadım.


Neden?


Çünkü biz alışığız! Daha bir ay öncesinde Ankara´da da aynı olayları izlemiştik. 30 yıldan beri PKK´ya, DHKP-C´ye, ASALA´ya destek olan İŞİD´e silahlar veren Fransa ve diğer Avrupa ülkeleri geçmiş olsun.


Cumhurbaşkanımız demişti bu ateş sizi de yakar, diye. Gerçi Esad da bize demişti, bizdeki ateş sizi de yakar diye. Ama biz alıştık.


Türkiye´den başlayan sınır çizgisi itibari ile Suriye, Irak, Lübnan, Filistin de dâhil olmak üzere miting alanı, çarşı-pazar yeri, hastane, düğün salonu patlamaları rutin olduğu için çok da önemli değil bu ölümler. En azından Orta-doğu´nun tamamı bu tarz patlamaları benimsemiş durumda?
Aslına bakarsanız yıllardır olması istenilen tam da buydu.


Oldu?


Şimdi sıra Avrupa ülkelerindeymiş? Sosyal medyada öyle yazıyor.


Yine başlayacaklar ?Allah-ü Ekber ? diyen üç kişi, beş kişi diye veryansın etmelere. Fransa´da güvenlik kırmızı alarmda, sınırlar kapatılmış ve ülkede olağan üstü hal ilan edilmiş durumda?


Biz Güney sınırlarımızda olağanüstü hal edince ? Vay efendim nerede özgürlük, hani demokrasi ?? diye feryat figan edenler şimdi sus-pus kesilirler. Çünkü onların teröristleri kaka, bizimkiler cicidir.


Özellikle Türkiye de Alevileri kışkırtmaya yönelik faaliyetleri yöneten Alman İstihbaratının başı olan demir leydi Merkel´in saldırı sonrası ? Şoktayız? demişti. Vallahi Merkel bacım biz hep şoktayız. Bunun din ile bağlantılı saldırılar olmadığını artık daha iyi anlamışsınızdır umarım.
Hatırlarsanız geçen yıl Paris´te bir mizah dergisi teröristlerin saldırısına uğramıştı. Kızılca kıyamet kopmuştu dünya basınında. İslam kötü. Müslümanlar öcü ilan edilivermişti her zamanki gibi anında. Çünkü ?Alla-ü Ekber? diyerek sağa sola saldırmışlardı. Terörist bu işte, dini imanı olmaz bu işin. İşin ucu aslında PARA, PARA, PARA?


Aslında ortada var gibi görünen ama olmayan trilyonlarca dolar sanal para var! Bu paranın da karşılığı savaş demek? Savaş demek kaos demek, para demek, ölüm demek?


Kısacası terör merör hikâye. 11 Eylül oyunları ile başlayan ? para arayışı ? dozunu arttırarak ve kapsamını da genişleterek, son sürat devam etmekte.


Anlayacağınız bizi çok daha ölümler bekler! Siz onlara iyilik yaptığınızı sanıyorsunuz değil mi. Söyleyeni belli olmayan bir söz var.


?İnsanoğlu hilebazdır, kimse bilmez fendini.


Her kime iyilik yaparsan, ondan sakın kendini.?


Kalın sağlıcakla.