Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


BOLAS DERESİ ÜZERİNDE KURULACAK OLAN BARAJ UNUTULDU MU?

BOLAS DERESİ ÜZERİNDE KURULACAK OLAN BARAJ UNUTULDU MU?


Çarşamba Yeşilırmaktan gelecek suyun yıllardır özlemini çeken Termeliler, “Yeter artık!” diye isyan ediyor. Hacı yolu bekler gibi günlerdir gözlerimiz yollarda kaldı.

“Tarımımızı yıllardır çile içinde yapı-yoruz. Sulu tarıma bir türlü geçemedik.” diyen üreticiler de, “Kendi imkânlarımızı kullana kullana borç batağına girdik. Dün bir bankayla çalışırken çiftçimizin %60`ı tüm bankalara borçlu hale geldi.” diyerek serzenişte bulunuyorlar.
Yeşilırmaktan ovamıza gelecek suyu istemiyoruz. Bize verilen bir söz var. Bolas üzerine kurulacak mini baraj ile bölgenin sulaması yapılacak. Bu suyu ne biz görürüz ne de torunlarımız.

Tarımsal sulamanın sorununu çözecek bölgenin temiz içme suyu ihtiyacını karşılayacak, en önemlisi Terme`yi artık sel almayacak olan Bolas mini baraj projesinin biran önce gerçekleşmesini istiyoruz diye yukarlara sesleniyorlar.

2 yıl önce sel felaketine uğrayan bölgemiz çiftçilerimizin yaraları hâlâ sarılamadı. Felaketle karşı karşıya bırakmıştı. O günlerde Terme`ye geçmiş olsuna gelen Bakan ve milletvekilleri bu müjdeyi o günlerde vermişlerdi. Hâlâ Bolas Deresi üzerine kurulacak barajın ihalesi yapılıyor sözleri bitmedi. Şimdi soruyoruz bu baraj yapılacak mı? yapılmayacak mı? Bölgeye müjdeli haberin salınması gerekir.

İlçemize yapılması düşünülen yatırımlar yıllarca takipsizlik yüzünden uçtu gitti. Siyasilerimizin Terme adına bu önemli konunun takibini önemle bekliyoruz biz de takipçisi olacağız.

Yine söz çiftçimizden gelmişken bir konuyu daha hatırlatmak çok önemli diyorum. 2/B arazilerini almak için tüm imkânlarını kullanan üreticilerimiz 1952 yıllarında aldıkları tevzi tapularına ödeme yapılmayacak denmesine rağmen hala ilgili yerler bu tapuları tanımıyor ve aynen tapusuz yer paraları gibi paralarını tahsil etmeye çalışılıyor. Üreticiler bir çok bölgelerde 1952 tevzi tapusu olan yerlerden para alamıyor muaf tutuluyor. Üreticilerimizin de bu sıkıntılarının göz önünde tutulmasını bekliyoruz.

Yarınınız bugünden güzel olsun.
Kalın sağlıcakla