Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


BU DURUŞ SENİN DURUŞUN DEĞİL TERME


Geçen hafta Terme´nin yazgısının yanlış yazıldığını ifade etmiş, bu duruş senin hakkın değil Termem demiştim.

Terme´nin yıllardır çırpınmasına rağmen bir türlü çevresindeki ilçelerden çok gerilerde kalmasının nedenlerini çözemiyoruz. İyi bir doktor gelse de bu hastanın hastalığını tespit edip tedavi etse diye çok bekledik. Gelenler aldıkları bilgileri sonuna kadar kullanmalarına rağmen hasta daha da hasta duruma düştü. Gelen doktorlar çevresindeki dalkavuklardan bir türlü kendini kurtaramadı. Herkes bildiği ?kocakarı ilacı´ diye tabir edilen yapma ilaçları kullandırdılar.

Değerli dostlar; Bu mecazlı cümlelerimi söylememde amaç fincancının katırlarını ürkütmemek her gelen hekim gerçekten bir şeyler yapmak istedi ve istiyor. Ne yazık ki devamlı engel olmaya çalışılıyor. Başarısız olursa kim kaybeder bunu bilmiyorlar. İnanıyorum ki gelecek nesil bir çok hizmetlerin yapılmasına müsait olan bu bölgede dillere destan olacak yapıtlar yapacaklar. Onun işaretlerini görür gibi oluyorum. Terme´de yapılmakta olan hizmetler bir bir görüldüğünde eleştirenler bile hayret kalacaklar. Terme´de eskiden hiç bir ilçeye nasip olmayan yatırımların yapılması için istekler geldi. Hepsi elimizin tersi ile geri ittik. O hizmetler kurulsaydı çevremizdeki ilçelerin güzellikleri değil

Terme´nin güzellikleri söylenecekti. Kaybedilen hizmetlerin sebebi ilçedeki belirli mutlu azınlıklar.


Soruyorum...


Terme´nin iki caddesi mi var?


Yapılan yenilikler bu iki cadde üzerinde tartışılıyor.


Gelin çekişmeyi bırakalım. Yeni yeni mahalleler kuralım.


Terme´nin kalkınması birliktelikle olur. Çevremizdeki ilçeler hep böyle hedeflerine ulaştı. Sen hala bir birinin eteğini çeker, sevgiden yoksun, kişisel hareket edersen sonun bu olur.


Sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket eden toplumlar daima başarıya ulaşmıştır.


Bölgelerdeki yerel yönetimlerin çalışmalarına böyle yön verildi. Projelerin hazırlanması hep birlikte oldu. Birlikten kuvvet doğar.


Gelecek nesillere örnek olmak, onların birlikteliğini sağlamak için yaptığımız yanlışlıklardan biran önce dönmeliyiz.


Çalışmalarımızda kişisel değil birlikteliğin olduğunu vurgulayarak geleceğe koşmalıyız. Yoksa Terme aynı Terme olarak yerinde kalmaya mahkumdur.


Yarınınız bu gününüzden güzel olsun.