Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Seyfi GÜNAÇTI


Bu işte bir bit yeniği var


Bizim okulda dersler sabah saat 08.20´de başlar. Nöbet günleri hariç saat 07.20´de kahvaltıya otururum. Bir yandan da televizyondan sabah haberlerini takip ederim. Farklı haberleri görebilmek için genelde Fox Tv.yi açarım.

İki üç hafta önceydi, sabah haberlerini takip ederken yine Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz´ın mağduriyetleri dile getirildi. ´Yine´ diyorum çünkü yaklaşık 4 yıldan beri bunları dinlemekten gına geldi. Berkin Elvan, bazılarının dilinden hiç düşmedi.

Kimdir bu Berkin Elvan?

İstanbul´daki gezi olayları sırasında 16 Haziran 2013 tarihinde polisin attığı gaz fişeği ile yaralanmış ve 11 Mart 2014 tarihinde ölmüş. İddialara göre, polis onu kasten öldürmüş. ?Berkin bir çocuk. Onun olaylarla bir ilgisi yok? diyorlar ve Berkin´in ekmek almaya giderken polis tarafından öldürüldüğünü iddia ediyorlar. Haberde Berkin´in çocuk olduğu özellikle belirtiliyor. Belli ki, birileri vicdansızlıkla suçlanmak isteniyor.

Berkin masum muydu, polis suçlu muydu?

Biz bilemiyoruz. Kararı yargı verecek.

Bu memlekette bir tek Berkin Elvan ile Ali İsmail Korkmaz mı mağdur? Sadece onlar mı mazlum? Haksız yere öldürülen başka genç yok mu?

Neden başkalarının mağduriyetleri dile getirilmiyor?

Şubat 2015´de İzmir´de PKK´lılarca, ondan kısa süre sonra da İstanbul´da ´uyuşturucu satıyor´ bahanesiyle öldürülen genci niye konu etmiyorlar?

Beni rahatsız eden taraf bu. Yoksa, ben de suçlunun cezasını çekmesinden yanayım.

Televizyonda Berkin Elvan olayının görüntüleri geçiyor. ?İşte şurada Berkin´e ateş ediliyor? deniyor. ´Ateş ediliyor´ denilen yer, çatışmanın ortası. Sözü edilen ateş de eylemcileri dağıtmak için kullanılan gaz fişeği.

Bombalar patlıyor, az ileride dumanlar yükseliyor. Polis araçları geçiyor. Ve bunların iddiası:

?Berkin ekmek almaya gidiyordu??

İsmail Küçükkaya da 7 Mart sabahı aynı kesinlikle konuşuyor:

?Ekmek almaya giderken vurulan Berkin??

Berkin´in ekmek almaya gittiğini nasıl anladın, bundan nasıl emin oldun?

Böyle bir çatışma ortamında ekmek alındığını ne gördüm ne de duydum!

Varsayalım ki Berkin evden gerçekten ekmek almaya çıkmış olsun. İyi de çatışmanın ortasında ne işi var? Patlayan gaz fişeklerini, kaçışan eylemcileri, onları kovalayan polis araçlarını, polise taş ve molotof atanları görmüyor mu? Görüyorsa oradan niçin uzaklaşmıyor?

Bu işte bir bit yeniği var gibi geliyor bana. Ben, kolunun altında ekmek, evine doğru giden bir çocuğa polisin gaz fişeği atacağına inanamıyorum. Eğer polis, gerçekten evine ekmek götüren bir çocuğu öldürmüşse affedilmez bir suç işlemiştir. Ve cezasını çekmelidir.

Sultan Abdulhamit, dış politika ile ilgili bir karar alacağı zaman Rus elçisini çağırır, fakat onun dediğinin aksini yaparmış. Şimdi ben de 4 yıldan beri Berkin´i dillerinden düşürmeyenlerin kimler olduğuna bakınca, Berkin´in masum olmadığına inanasım geliyor!

Neden böyle söylüyorum?

Çünkü bunlar, 18 Ekim 2014´te Diyarbakır´da kurban eti dağıtırken, Kobani eylemcileri tarafından vahşice öldürülen 4 genci hiç ağızlarına almıyorlar. Dördüncü kat penceresinden atılan bu gençler insan değil miydi? Ya da Berkin Elvan kadar değerleri yok muydu?

Dört yıldan beri devamlı aynı konunun gündeme getirilmesinden rahatsız olmaya başladım. Ya bütün mağdurları konuşsunlar ya da sadece belli kişiler üzerinde yoğunlaşmasınlar.

Suçlular da bir an önce yargılansın ve adalet gecikmesin.