Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Seyfi GÜNAÇTI


Bu sefer de olmadı


Konumuz futbol.

Kimin konusu değil ki?

Sadece bu ülkede değil, dünyada en çok takipçisi olan spor dalı futboldur. ?Futbol erkek sporudur? deseler de son yıllarda bayan futbol takımlarının sayısı hayli arttı. Hatta ülkemizde Bayanlar Futbol Ligi bile var. Ben de
küçüklüğümden beri taraftar olarak, seyirci olarak futbolun içindeyim.


Futbolda bugünkü konumuz Termespor.


Termespor bir kere daha BAL Liginin kapısından döndü. Geçen yıl baraj maçında Ladik Belediyespor´a penaltılarla elenmişti. Bu sezon Samsun Amatör Ligini şampiyon Havza Belediyespor´un ardından ikinci olarak bitirdi. Havza
Belediye doğrudan BAL Ligine çıkarken Termespor, BAL Liginden düşen Çarşambaspor ile baraj maçı oynamaya hak kazandı.


Aslında Çarşambaspor 14 takımlı BAL Ligini 5. olarak tamamladı(4.Grup). Yani ligden düşmedi. Ancak ligden düşen Atakum Belediyespor´dan sonra Samsun takımları arasında son sırada yer aldığından, kurallar gereği baraj maçı oynaması gerekiyordu.


Maç, 15 Nisan Pazar günü Samsun´un yeni stadında oynandı. Ben de Coğrafya Öğretmeni arkadaşım Ali Alper ile maça gittim. Basın kartım(!) sayesinde ´Foto Muhabir Kapısı´ndan stada girdik. Fotoğraf çekmek için ben sahada beklerken Ali Bey, tamamen boş olan basın tribününe çıktı. Bu stada ilk defa giriyordum, sahaya da ilk defa çıkmış oldum. Bu arada beni telefonla arayan Selim Bey´i, o uzaklıktan seçemedim ama Termespor tribünlerine yukarı el salladım. Ben de fotoğrafları çektikten sonra tribüne çıktım.


İki komşu ilçenin taraftarları ayrı bölümlerde olmak üzere yerlerini almışlardı. Hava güneşliydi ve maç oynamaya son derece uygundu. Hakemler Çorum ve Ankara´dan gelmişlerdi. Yanımızda oturan gözlemci de Trabzon´dan gelmişti. Demek maç bu kadar önemliydi.


Termespor son haftalarda iyi bir çıkış yakalamıştı. Bol gollü galibiyetler alıyordu. Kısacası takımımıza güveniyorduk.


Maç öncesi takım kaptanları birbirlerine çiçek vererek bir dostluk örneği gösterdiler. Maç, vaktinde saat 16.00´da başladı. Termespor hiç de beklediğimiz gibi oynamıyordu. Oyun kurmak yerine rakibin oyununu bozmayı amaç edinmiş gibiydi. Takımda bir tedirginlik, daha doğrusu kendine güvensizlik vardı. Bu belki de rakibin gücünden kaynaklanıyordu.


Termespor ilk tehlikeli atağını 32. dakikada yaptı, o da rakip defans tarafından bertaraf edildi.


Bu arada 41. dakikada Çarşamba´nın golü geldi. Ceza sahası içinde topla buluşan Muhittin rakibini çalımladıktan sonra kalecinin solundan topu filelere gönderdi: 0-1. Bundan birkaç dakika önce de benzer şekilde bir gol atmışlar ve pozisyon ofsayt olduğu için gol geçerlilik kazanmamıştı.


Golden sonra Terme biraz hareketlenir gibi oldu. İlk kornerini de bu sırada 43. dakikada kazandı.


İkinci yarıda takım iyi oynamaya başlamıştı. İlk şutumuzu da 49.dakikada çekebilmiş fakat o da kalenin sağından auta çıkmıştı. Takımımızdan gol beklediğimiz bir anda ikinci golü yedik. Ceza sahasına yakın bir yerden kazanılan serbest atışta topun başına Muhittin geçti. Kaleci Murat topun yönüne hamle yaptıysa da baraja çarpan top yön değiştirerek kalecinin solundan ağlara gitti. Yunus E. Yavuz´un(Terme) bir şutu direğe çarpıp dışarı çıktıktan sonra maçı 2-0 kazanan Çarşambaspor tekrar BAL liginde oynamaya hak kazandı.


Bu sonuca üzüldük ama takıma laf söylemeyi doğru bulmadık. Bir düşünsenize; 14 takımlı ligin 5. haftasında 3 puanla 11. sırada, liderin 17 puan topladığı 7. haftada 6 puanla yine 11. sırada bulunan bir takım ligi 2. bitiriyor ve baraj maçı oynamaya hak kazanıyor. Bence bu başarıdır. Futbolcular özellikle ligin ikinci yarısında görevlerini yapmışlardır. Bize bu heyecanı yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Başkandan teknik heyete kadar katkısı olan herkesi kutluyorum.


Bu kadro korunursa ve forvete iyi bir takviye yapılırsa gelecek yıl Termespor´un şampiyonluğa oynayacağına inanıyorum.


Teşekkürler Termespor.