Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Selim EROĞLU


BU SEFER OLACAK


Pazar günü Samsunspor´un maçı vardı. Rakip, geçen yıldan da güçlü gelen İzmir´in asırlık takımı Altınordu idi.

Maç , Altınordu´nun sahasının tadilatta olması dolayısıyla Denizli´de oynandı. Altınordu geçen yılki genç ve dinamik kadrosunu hemen hemen hiç bozmamış. Kadrosunda hiç yabancı bulundurmayan ,tamamen yerli futbolculardan oluşan tek lig takımıydı. Buna karşılık Samsunspor yüzde seksen oranında kadrosunu ve teknik direktörünü yenilemiş olarak sahadaydı. Takımın bir araya geleli henüz bir ay olmamıştı. Yani on bir futbolcu var ama takım değillerdi. Takım olabilmek için daha bir hayli zaman geçmesi gerekiyordu.

İki yıldır Samsunspor final oynuyor. Fakat bir türlü Süper Lig´e çıkamıyordu. Anlayacağınız arefeyi görüyor, bayramı göremiyorduk. Geçen yıl yine Antalyaspor´la final oynamış, 2-2 biten zorlu mücadele ardından penaltılar sonunda elenmiş, hevesimiz kursağımızda kalmıştı. Yüz yüz kuyruğuna gel, olacak şey değil. Canla başla mücadele et, bir yılın emeğini kıytırık penaltılara heba et.

Geçen yılki final mücadelesinin penaltıları çok eleştirilmişti. Taktik hatası yapılarak adeta Antalya´ya Süper Lig, tarafımızdan ikram edilmişti. Geçen yılki finalde görev alan kalecimiz Soner çok iyiydi. Futbolcular atacak, Soner tutacaktı. Ne atan atabildi, ne tutan tutabildi. Yine bize hüsran, yine bize hasret düşmüştü. Umutlarımız bir başka bahara kalmıştı.

Bu duygu ve düşüncelerle Altınordu maçı başladı. Kaderin cilvesi midir nedir, geçen yıl penaltılarla elenen koca Samsunspor ,bu sefer penaltılarla maçı aldı. Hem de bir maçta üç penaltı. Üçünü de bizim futbolcularımız tek bir seferde golle sonuçlandırdılar. Bunlardan ikisi, Ofoedu ve Mustafa Sevgi geçen yılki final müsabakasında forma giymişlerdi. İkisi de ayaklarına hakim ve penaltıcı.

Futbolda kuraldır, takımın penaltıcısı bellidir ve bütün penaltıları o kullanılır. Bu sefer öyle olmadı. Üç penaltıyı da, üç değişik oyuncu kullandı. Üçü de yürekleri ferahlattı. Kaçan penaltı olmadı. Penaltıları tutan da olmadı.

Penaltılarla kaybeden takım penaltılarla kazandı. Adeta geçen yıla gönderme yaptılar. Kabahat bizde değil, bizi yönetemeyen teknik direktörde, yönetimdeydi, diyorlar. Koskoca final maçında, ilk penaltıyı , yürümekten aciz, çelimsiz, vuruş tekniği zayıf, üstelik kiralık oynayan Recep Niyaz mı kullanır? Adam, topu kale yerine kaleciye nişanladı. Adam o gün bugün, bize maç kaybettirdikten sonra İstanbul´dan bir daha Samsun´a dönmedi. Adamın umurunda mı? Ne demiş atalarımız ?El, adamın eşeğini türlü çağırarak arar?

Futbolculara helal olsun. Herkese mesaj verdiler. Bu sefer final penaltılara kalırsa, biz hep beraber buradayız, merak etmeyin diyorlar. Onu bunu bilmem, bir maç almak mı istiyorsun, atanın da tutanın da iyi olacak. Bunlar iyi değilse o kadar uğraştığın emek boşa gider, havanda su döğmüş olursun.

Sağlıcakla kalın.