Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Seyfi GÜNAÇTI


Bu takıma ne oldu?


Hangi takımdan söz ettiğimi tahmin ediyorsunuz? Termespor´dan bahsediyorum.


Geçen yıl BAL Ligi 5. Gurupta mücadele eden Termespor, çok iyi maçlar çıkararak ligi 4. sırada tamamlamıştı. Elini sıkı tutsaydı şampiyonluğa bile oynayabilirdi. Takım o kadar iyi idi. Bitime iki maç kala bu köşede yaptığım değerlendirmede, ?Gerekli yerlere yapılacak 1-2 takviye ile eminim bu takım gelecek yıl şampiyonluğa oynar? demiştim. (01.04.2015)


Termespor bu sene BAL Ligi 4. Grupta oynuyor. 2015-2016 sezonunda ilk yarının sonuna yaklaştık. Acaba Termespor şampiyonluk kovalıyor mu?


Ne gezer!


Bırakın şampiyonluğu, kümede kalma mücadelesi veriyor. 13 takımlı ligde 12. sırada bulunuyor. Soğuksu Yenicespor ligden çekilmemiş olsaydı acaba sıralamadaki yeri ne olurdu?


Ben geçen seneki takımı özlüyorum. Geçen yıl Ali Alper ve Kazım Özen Beylerle seyrettiğimiz Termespor, sahasındaki hiçbir maçını kaybetmemişti. Lakin bu sezon yüzümüz hiç gülmedi. Her hafta galibiyet ümidiyle stada koşuyoruz ama sahadan boynu bükük ayrılıyoruz.


Geçen yıl takımda direkt oynayan futbolculardan 5-6 tanesi ayrıldı. Yerlerine yenileri alındıysa da, bildik tabirle söyleyelim, gelenler gidenleri arattı. Kaleci Murat´ın askere gitmiş olmasının da takımın oyununu olumsuz etkilediğini düşünüyorum.


Takım önceki hafta Osmancık´tan 1 puanla dönünce ümitlenmiştik. Erbaa maçında, tek farklı da olsa bir galibiyet bekliyorduk. Ne yazık ki umutlar yine başka bahara kaldı. Daha 15. Dakikada yediğimiz iki golle 2-0 yenik duruma düştük. Termespor rakip kaleye ilk şutunu 20. dakikada çekebildi ki, o da auta gitti.


Seyircinin tepkisini mi duydu bilmiyorum, Güven Hoca ikinci yarıya Batınay´ın yerine Rıdvan´ı alarak başladı. 55. Dakikada Fatih Müjde´nin golüyle durumu 2-1´e de getirdi. Bundan sonra maç ortada devam etti. Son dakikalarda Terme hayli atak geliştirdi. Bu atakları daha önce deneseydi belki beraberliği bile bulabilirdi. Rafet´in 68. Dakikada kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasından sonra Güven Hoca Ahmet Ürer´in yerine Sefa Doğan´ı, Sönmez´in yerine de Ramazan´ı aldı. Fakat sonuç değişmedi ve Termespor sahadan 2-1 yenik ayrıldı.


Rafet´in kırmızı kart görmesi bizi üzdü. Bir faul pozisyonu sonrası hakem Rafet´i çağırarak uyarmak istedi. Lakin Rafet el-kol hareketleri yaparak hakeme doğru yürüyünce sarı kartı gördü. Halbuki seyirciler, ?Gitme Rafet, gitme!? diyerek onu uyarmışlardı.
Bu olayın etkisiyle olsa gerek, iki dakika sonra Rafet orta saha yakınlarında rakibini kaçırınca düşürerek durdurdu. Sonuç: 2. sarı ve ardından kırmızı kart!


Rafet bu karta sert bir şekilde itiraz etti. Hakeme kötü şeyler söylüyor olmalı ki, Güven Hoca ağzını kapatarak ve beline sarılarak Rafet´i zor zabtetti.


Rafet takımın kaptanıydı ve bize göre de en gayretli elemanıydı. Hem iki dakika içinde iki kart görmesini ve hem de kart sonrası aşırı tepkisini Rafet gibi bir futbolcuya yakıştıramadık.


Bu arada Başkan Hüseyin Kambur, oturduğu yerden kalkarak iki farklı seyirciyi uyarmak zorunda kaldı. İkinci kişinin ne dediğini ben duymadım ama uyarılan ilk seyircinin yaptığı galiz küfür, kendini bilen herkesi utandırdı.


Yahu kardeşim! Stresini atmak için maça geliyorsan, küfür dışında bunun başka yolu yok mu? Hakemi hedef alıyorsan, ?Hakeme gözlük! Hakeme gözlük!? diye tempo tut. Rakip takımı hedef alıyorsan, ?Erbaa kümeye! Erbaa kümeye!? diye bağır. Herhalde sana karşı çıkan olmaz!
Termespor iyi gitmiyor. Fakat biz ümidimizi kaybetmedik. Centilmence, edeplice takımı desteklemeye devam edeceğiz. Futbolcuların moralini bozmak yerine onların motivasyonunu yüksek tutmaya çalışacağız. Onlardan da iyi niyetle çalışmalarını ve ellerinden gelen gayreti göstermelerini bekliyoruz. Buna rağmen küme düşerlerse ?Canınız sağ olsun? deriz. Ne de olsa küme düşen ilk takım Termespor olmayacak.


Stada gelen sayın seyircilerden rica ediyorum. Lütfen küfrü terk edin. Küfürle maç kazanan, küfürle âbâd olan görülmemiştir. Hem, bizim inancımızda küfüre yer var mı? Efendiliğinizi koruyun ki, büyüklük sizde kalsın.c