Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Yılmaz İMANLIK


BU KIZ ÇOK OLDU!

BU KIZ ÇOK OLDU!


Onu İstanbul'da Ordu tanıtım günlerinde ilk gördüğünde çıtı pıtı bir kızdı. Heyecandan yerinde duramıyor, insanlarla röportaj yapıyor, kitap tanıtıyor, zamanın en ufak zerresini bile değerlendirmek için uğraşıp duruyordu.

Bu kız çocuğu da kim, dedim. Onu daha önce hiç görmedim, tanımıyorum.

Sonra elindeki kitaba baktım: İlham Veren Kadınlar.

 Kitabı görünce kendi kendime şöyle dedim: Bu kız büyük işler yapıyor olmalı.

İlk günden sonra onu daha iyi tanıdım. Evet, bu kız gerçekten büyük işler yapıyordu. İleride daha büyük işler yapacağına tüm kalbimle inandım.

Duruşu, konuşması, sıcaklığı ile bizim kız... Evet Serap Gönderiç'ten bahsediyorum. Birçok özelliği kendinde toplayan, güzel yürekli, güzel işlere sevdalı bizim kızımız... Yüreğinde demleyip insanların sofrasına sunulan bir eser: İlham Veren Kadınlar.

Bu kitap üzerinde durulması gereken önemli bir eser.

İlham Veren Kadınlar Serap Gönderiç'in ifadesi ile 'ilk göz ağrısı' Eminim ki bu eser hem yazarın hem ilham veren kadınların hem de edebiyat dünyamızın kalbinde güzide bir yere sahip olacak.

Azmi ve çalışmasıyla kariyerinde güzel bir yere gelmiş birbirinden değerli kadınlarla röportaj yapmış kitabında. Her birine farklı sorular yönelterek kitabı daha da zenginleştirmiş.

Bu kadınların başarı hikâyeleri Ordulu genç kızlarımıza rol model olacak. Onların hayat hikâyelerini okuyan kızlarımız kendilerine şu soruyu soracak: "Onlar bizim içimizden çıktı, bizden bir farkları yok İnandılar, çalıştılar ve başardılar. Biz neden başarmayalım?

Evet, gençlere akıl vermekten ziyade önlerine somut örnekler koyarsanız bu, onları daha iyi motive eder.

Yazar, İlham Veren Kadınlar'da aynı zamanda Ordu ve ilçelerini de ayrıntılı bir şekilde tanımamızı sağlıyor.

 Yazarın iyi bir radyocu olması insanları ve mekânları iyi tanıması da kitaba olumlu katkı sağlamış. Sayfalar arasına serpiştirilmiş özlü sözler kitaba ayrı bir güzellik katmış. Kitap her yönüyle Ordu ilimize katkı sağlayan bir eser olmuş

Son olarak kitabın kapak çalışmasını da çok başarılı bulduğumu belirtmekte yarar var.

 O bizim çıtı pıtı kızımız artık çok oluyor... İleride daha çoooook olacak!..