Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Selim EROĞLU


BU NASIL MAÇ? UTANDIK...

BU NASIL MAÇ? UTANDIK...


Cumartesi günü Samsunspor`un Mersin İdman Yurdu ile maçı vardı.
Maça başlamadan önce Samsun`un 21, Mersin`in ise 22 puanı vardı.Tabiri caizse 6 puanlık bir maçtı. Yenen, yarışta rakibini bir alta itiyordu.

Maçtan önce Samsun, Mersin`i hem de deplasmanda yenecek deseler kimse inanmazdı. En iyimser sonuç beraberlik olabilirdi. Samsun,bir puanla dönse büyük başarı diye ilan edilirdi. En azından dişli rakibine yenilmedi,boyun eğmedi denilirdi. Futbol severlerdeki genel kanaat bu yöndeydi.

Maç başladı.Şöyle böyle derken beklenmedik bir şey oldu. Dakikalar 20`yi gösterdiğinde Samsun, güçlü rakibi karşısında tam 3-0 öne geçmişti. Bu duruma Mersinliler kadar Samsunlular da şaşırmıştı. Kimse ne olduğunu anlayamadan maçın ilk yarısı bu skorla bitti.

Genel kanaat bu maç bitti şeklindeydi.2.yarıyı seyretmeye gerek yoktu. Filmin sonu belliyle o filmi seyretmek heyecan vermezdi.
Maçın 2.yarısı başladı. Maçı kerhen seyrediyordum. Nasıl olsa Samsun aldı diye gazete okumaya daldım. Bir de baktım ki Mersin ard arda bulduğu 2 golle bir anda maça ortak oldu. Maç tersine döndü. Olmaz denilen oluyordu. Bu bocalama esnasında
Samsun bir gol daha attı.Skoru 4-2`ye getirdi. Maçın bitimine 20 dakika vardı. Artık bu fark kapanmazdı / kapanamazdı. Ama kazın ayağı öyle değildi. Mersin,bastırdıkça bastırıyordu. Samsun hallaç pamuğu gibi dağılmıştı. Bırak gol atmayı, kalesini bile savunamıyordu. Bu arada Mersin peşi peşine 2 gol daha buldu. Durumu 4-4 eşitledi. Hakem, uzatmaları gösterdi. Maç en azından böyle biterdi/bitmeliydi.Öyle olmadı,Mersin inanmıştı bir kere. Hakem düdüğünü çalmadan maç bitmez. Dakikalar 90+5`i
gösterirken olmaz denilen oldu ve Mersin maçı 5-4 aldı.

Samsun 3-0 öne geçti olmadı.4-2 öne geçti olmadı.45 dakikada tam 5 gol yedi ve tarihe geçti.
Bunun adı rezalet. Bunun adı hezimet.

Mahalli basında başlıklardan bazıları şöyle:
Bu Nasıl Maç?
Diyecek Çok Şey Var…Çünkü Utandık.
Bu Rezaleti Ordu Galibiyeti Temizler.
İnanılacak Gibi Değil.
Taklaya Geldik.
Şımarıklık…
Şaka Gibi…
Skandal.
Daha niceleri.

Ben şahsım adına şunu düşündüm. Her şey inanmakla başlıyor. Hiç bir şey bitti demeden bitmez. Üç dönüm bostan yan gel yat Osman diyenler hüsrana uğramaya mahkumdur.
Bize kötü örnek olduğu için Samsun`u teslimiyetçiliğinden ve vurdumduymazcılığından dolayı kınıyorum. Maç bitmeden hiçbir şey bitmez deyip mücadeleyi bırakmayan ve sahadan zaferle ayrılan Mersin`i de tebrik ediyorum.

Futbol asla futbol değildir.
Alınacak çok ders var.